Türkiye Kupası'nda 'Dört Büyükler'in rakibi belli oldu!

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakibi belli oldu.

Türkiye Kupası'nda 'Dört Büyükler'in rakibi belli oldu!
Türkiye Kupası'nda 'Dört Büyükler'in rakibi belli oldu!
GİRİŞ 11.11.2022 16:01 GÜNCELLEME 11.11.2022 16:01
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. eleme turunun kura çekimi, Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Kura çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, federasyon yetkilileri ile kulüp temsilcileri katıldı.

Kura çekiminde Galatasaray-Ankara Keçiörengücü, Fenerbahçe-İstanbulspor, Beşiktaş-Şanlıurfaspor ve Trabzonspor-Samsunspor ile eşleşti.

İşte 5. tur eşleşmeleri:

Sivasspor-Esenler Erokspor
Ankaragücü-Tuzlaspor
Fatih Karagümrük-Uşakspor
Giresunspor-Karacabey Belediyespor
Fenerbahçe-İstanbulspor
Kayserispor-Gençlerbirliği
Adana Demirspor-Çaykur Rizespor
Trabzonspor-Samsunspor
Alanyaspor-Eyüpspor
Medipol Başakşehir-Göztepe
Antalyaspor-Manisa FK
Gaziantep FK-Boluspor
Kasımpaşa-Ümraniyespor
Beşiktaş-Şanlıurfaspor
​Galatasaray-Ankara Keçiörengücü
Konyaspor-Bodrumspor

Toplam 32 takımın seri başı sistemine göre eşleştiği kupada müsabakalar tek maç eleme usulüne göre 20-21-22 Aralık tarihlerinde oynanacak.

Mehmet Büyükekşi: Bizim en büyük dileğimiz fair play

Kura çekiminde konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kupaya katılan tüm takımlara başarılar dileyerek, şunları söyledi:

"İlk 4 tur sonunda rakiplerini eleyerek bir üst tura çıkan bütün takımlarımızı tebrik ediyorum. Kupaya bu turdan katılacak takımlara da şimdiden başarılar diliyorum. Tüm Türkiye'yi kucaklayan Ziraat Türkiye Kupası, futbolumuzun en önemli markalarından biri. Geride kalan turlarda birbirinden zevkli mücadeleler verildi. Kupanın 5. turunda mücadele edecek takımlarımızın aynı şekilde maçlar ortaya koymasını temenni ediyorum. Bizim en büyük dileğimiz fair play. Hak edenin kazanacağı maçlar olması da en büyük hedefimiz. Kazandırdığı gelirin yanı sıra Avrupa kupalarına katlıma imkanı sağlayan kupaya isim sponsorluğu yapan ve katkı sağlayan Ziraat Bankası'na teşekkür ediyorum. Maçları yayınlayan Turkuaz Medya'ya da teşekkür etmek istiyorum. Kura çekiminin tüm takımlara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm futbolseverlerin fair play içinde tribünlerde yer almasını ümit ediyorum."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Murat palancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalet nerde bunun bumu adalet büyük takım içerde oynasın küçük takım elensin o zaman bizler maca cikmayalim büyük takimlar tür atlasin.adalettttt
    Cevapla
  • Şanlıurfa spor lu 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı turnuva da oynayıp niye maçları büyük takımların sahasında oynatıyorsunuz kura çekilmesini istiyoruz A DA LET.
    Cevapla
  • TS61 1 yıl önce Şikayet Et
    TS'a geçmiş olsun! Kupa macerası başlamadan biter.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kupasını bu kadar yıldır cazip kılan izlenmeye değer kılan sürprizlere açık olmasıdır.Fener’i,Cimbomu Beşiktaş’ı Trabzon’u gitsin Anadolu’ya keyifli maçlar oynansın.Değiştirin şu saçma statüyü..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük takımlar kendi sahalarında oynuyor galatasaraylıyım ama 3 maçta kendi sahasında bu nasıl adalettir yazıklar olsun almanyaya bir bakın küçük takımlar kendi sahasında oynuyor kalkınması için büyümesi için izlenecek bir takım var oda ampute milli takımı yürekleriyle oynuyorlar çünkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle