Fatih Tekke, Trabzonspor'un başında tarihe geçti!
Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor, kulüp tarihinde ilk kez ligde bir sezona gol yemeden 3'te 3 yaparak başladı.

Trendyol Süper Lig'de ilk 3 haftayı kayıpsız geçen Trabzonspor'da Teknik Direktör Fatih Tekke kulüp tarihine geçen bir istatistik yakaladı.
KULÜP TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDI
Kocaelispor, Kasımpaşa ve Antalyaspor maçlarını 1-0'lık skorlarla kazanan Trabzonspor, Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezona gol yemeden 3'te 3 yaparak başladı.
Trabzonspor son olarak ilk 3 maçını kazandığı 2021-2022 sezonunu şampiyon olarak tamamlamıştı.
Diğer yandan Trabzonspor teknik direktörü Fatih Tekke, müsabakanın ardından alınan galibiyeti değerlendirdi.
"ÖZGÜVENLE İLGİLİ SIKINTILAR OLDU"
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, galibiyetin moral verdiğini belirterek, "Yine benzer bir maçtan galibiyetle ayrıldık. 3 puan iyi moral verdi ama eksiklerimiz çok. İlk yarıda top bizdeydi, iki gol bulduk ama biri iptal edildi. Final paslarında daha dikkatli olabilsek 2-3 gol bulabilirdik. İki şekilde baskıya hazırlanmıştık. İkinci bölüm daha iyi oldu, pozisyon vermedik. Oyunun genelinde rakip üstünlüğüyle karşılaşmadık. Hızlı hücuma çıktığımızda tecrübeli oyuncularımız bunu skora çevirebilir. Ancak özgüvenle ilgili sıkıntılar oldu" diye konuştu.
"SAMSUNSPOR MAÇINI KAZANARAK MİLLİ ARAYA MORALLİ GİRMEK İSTİYORUZ"
Önümüzdeki hafta oynayacakları Samsunspor maçının önemine dikkat çeken Tekke, "Samsunspor daha sert bir takım. Bu maçı da kazanarak milli araya moralli girmek istiyoruz. Baskıların hızı arttığında oyun daha güzel oluyor. Ama beklemeye düştüğümüzde sorun yaşıyoruz. Biz bir aileysek aile gibi davranmak zorundayız. Bekliyorsan savunma yapmak zorundasın" dedi.
Trabzonspor'un hücumda daha cesur olması gerektiğini vurgulayan genç teknik adam, "Biz Trabzonsporuz, çıkarken atağı sonuçlandırmalıyız. Tedirginlikler var ama daha iyi olmak zorundayız. Şu ana kadar risk alarak oynamadık. Geriye düşüp hiç oyun oynamadık. Tekrarlar, ritim ve uyum çok önemli. Galibiyetler bu süreci destekliyor" şeklinde konuştu.
Folcarelli'nin arka adalesinde problem yaşadığını belirten 47 yaşındaki teknik adam, "Riske etmek istemedik. Potansiyeli olan bir oyuncu. 3. bölgedeki pasları iyi ayarlayabilirse çok daha iyi bir noktaya gelir" dedi.
"SON 3 MAÇTIR BİR KOKU ALIYORUM AMA KONUŞMAK İSTEMİYORUM"
Hakem kararlarıyla ilgili soruya ise Fatih Tekke, "Ofsayt yorumu yapıldı. Son 3 maçtır bir şeyler hissediyorum, bir koku alıyorum. Bu beni rahatsız ediyor ama hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum, ilgilenmiyorum da" cevabını verdi.
Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Tekke, "Orta sahaya çok iyi bir oyuncu arıyoruz. Yine akşam oyuncu izliyordum. Maça odaklanmam gerekirken oyuncu izledim" ifadelerini kullandı.
-
Misafir 2 saat önce Şikayet Etdaha da tarihe geçecek, ilerleyen haftalarda kurduğu takım patır patır dökülmeye bir başlasın arkası kesilir mi göreceğizBeğen
-
Misafir 2 saat önce Şikayet Etsamsunu yenersen şampiyonsun.Beğen
-
Misafir 2 saat önce Şikayet EtVay beBeğen
-
Misafir 2 saat önce Şikayet EtFazla uzun sürmez.Beğen
-
Misafir 2 saat önce Şikayet EtYeni Ahmet Suat Özyazıcı. Bir sıfıra yat maçı bitir.Beğen