Trabzonspor'a İstanbul'dan dev arazi: Kulübün tarihi değişecek

Trabzonspor'un 58. Olağan Divan Kurulu'nda kulübün 31 Mart 2025 itibarıyla net borcu açıklandı. Kurul, Başkan Ertuğrul Doğan'ın açıklamalarıyla devam etti.

GİRİŞ 03.05.2025 12:33 GÜNCELLEME 03.05.2025 12:33
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Trabzonspor'da 58. Olağan Divan Kurulu, kulübün 31 Mart 2025 itibarıyla hesaplanmış net borcu ile başladı.

Alacakların hesaba katılmadığı senaryoda Bordo-Mavili ekibin borcu 5,88 milyar TL olarak açıklandı.

Bu meblağın 4,4 milyar TL'si kısa vadeli borçları, 1,44 milyar TL'si ise uzun vadeli borçlardan oluşuyor.

Bordo-Mavililerin 556,3 milyon TL alacağı bulunuyor. Bu rakam borç hesabına dahil edildiğinde Trabzonspor'un borcu 5,3 milyar TL'ye geriliyor.

Kurul, Başkan Ertuğrul Doğan'ın açıklamalarıyla devam etti.

Kulübün 5,88 milyar TL'lik net borcuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Doğan, "Trabzonspor’un asıl problemi gelir gider dengesizliğidir. Trabzonspor’un geliri ve gideri arasındaki korkunç dengesizliktir. 30-35 milyon Euro geliri 90-95 milyon Euro gideri var." ifadelerini kullandı.

3,2 milyar TL gelir beklediklerini vurgulayan Doğan, Mayıs ayı itibarıyla Trabzonspor'un borcunun 2 milyar TL seviyelerine gerileyeceğini beklediklerini açıkladı.

"Emlak Konut ile protokol yapıldı"

"Kartal’ı 30 yıllığına Trabzonspor’a kazandırdık. Emlak Konut ile protokol yaptık. Otel, AVM ve iş merkezleri planlıyoruz. Niye Emlak Konut? Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birisi. 12-15 milyon Euro gelir bekliyoruz. Kartal’dan 18 milyon TL gelirimiz var kira olarak şu an itibariyle."

"2 opsiyon var"

Akyazı'da 178 dönümlük arazinin Trabzonspor'a tahsisinin yapıldığını belirten Doğan, "2 tane projemiz var. Emlak Konut ile projelerimiz var. Amacımız, bunları Trabzonspor’a kalıcı şekilde gelir getirici hale getirmek. Protokol imzalandı, kira ve satış durumuna göre 2 opsiyon var." dedi.

"Kalan 50 dönümü Trabzonspor'un tapulu malı haline getirdik"

"Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri çok önemli. Yıkılmasıyla ilgili bir problem yok. Burada 19 dönüm arazimiz var. Geri kalan yerlerde işgalci konumundaydık. Kalan 50 dönümü Trabzonspor’un tapulu malı haline getirdik. Yarın bir gün olacaksa 19 değil 50 dönüm üzerinden olacak."

'Kulübün tarihini değiştirecek' proje

Doğan devam eden bölümde "kulübün tarihini değiştirecek" projeyi şu sözlerle duyurdu:

"Şu anda 2 önemli arazi üzerinde çalışmamız var. Bir tanesi son aşamaya geldi. Kemerburgaz’da 90 dönüm. Trabzonspor’un tarihini değiştirecek. İstanbul’da Avrupa’nın en büyük futbol akademisini yapmak. U19’un başarısı ortada şehir destek veriyor. Bu araziyi bünyeye katmanın tam zamanı. Bu işleri Trabzonspor için talep etmemiz gerekiyor."

"Cumhurbaşkanımıza şahsım ve kulübüm adına teşekkür ediyorum, tüm siyasilerimiz belediye başkanlarımız gereken destekleri verdi. Bakanlarımız, belediye başkanlarımız milletvekillerimiz her telefon açtığımızda konu kendi işleri gibi yanımızda oldular. Eski TOKİ Başkanımız, inanın hepsi Trabzonspor için ne lazımsa bizi bekletmeden yaptılar." 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 23
  • Erkan 8 saat önce Şikayet Et
    Sanki kendi paralarıyla alıyorlar.. devletten hibe ile protokol ile aldıkları arazileri kendi almış başarısıymış gibi anlatıyor
    Cevapla
  • Y A Z I C I 9 saat önce Şikayet Et
    Bu spor külüpleri ne üretirki bu kadar borç yaparlar
    Cevapla
  • Ahmet 9 saat önce Şikayet Et
    Trabzon kulübü kuruldu kurulalı endoğru yapılmış bir karar emeği geçenlerden Allah razı olsun geç kalınmış olsada birileri bu eksikliği nihayet görmüş gücün yeteneğin ne olursa olsun İstanbul gibi bir dünya vitrininde görünmüyorsan bir çok yetenek emek heba olabiliyor
    Cevapla
  • zahid 10 saat önce Şikayet Et
    vergi vermeleri fayda saglamalari gerekmezmi futbolculara milyonlari verirken kime sordunuz
    Cevapla
  • Misafir 10 saat önce Şikayet Et
    Bu borç katlanır soran eden yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle