Bakan tehlikeyi söyledi! Trabzonspor dev vergi borcu için harekete geçti

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün mali yapısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, Avrupa Kupaları'na katılımda etkili olacak 'borçsuzluk kağıdı' için uğraş verdiklerinin altını çizdi.

GİRİŞ 17.10.2024 12:59 GÜNCELLEME 17.10.2024 13:27
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün mali yapısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak için 9 milyar TL'ye yakın bir ödeme yaptıklarını belirten Başkan Doğan, "Nasıl yaptığımızı insanlar merak ediyor. Bunu hafta içinde Trabzon'da bir basın toplantısı düzenleyerek anlatacağız. Trabzonspor'un önündeki en büyük problem Bankalar Birliği anlaşmasıydı. Bununla birlikte vergi borçları... Bankalar Birliği'nden çıkarak senelik 700 milyon liralık faiz yükünden kurtulduk. Ama problemler bitmedi." dedi.

VERGİ BORCU İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Trabzonspor'un 2 milyara yakın vergi borcu olduğunu ifade eden Ertuğrul Doğan, "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek artık bu borçlara izin vermiyor, UEFA da borçsuzluk kağıdı veremeyen kulüplerin Avrupa'da yer alamayacağını, transfer yasağı gibi cezalarla karşılaşacağını belirtti. Biz de hızlı bir şekilde bu borcu ödemenin çalışmalarını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.



ARALIK AYINA KADAR 30 MİLYON EURO GEREKİYOR

Ekonomik anlamda yapılacak çok fazla işlerinin olduğunu vurgulayan Başkan Doğan, "Asla ve asla camiamızın rahatlamaması lazım. Trabzonspor'un aralık ayına kadar borçsuzluk kağıdı alabilmesi için ödemesi gereken rakam 30 milyon Euro. Kartal arazisini çözdük. Havalimanı yanındaki araziyi de hallettik. Bunları, üzerine proje yapılabilir şekilde çözdük. Şu anda İstanbul'da 3 araziyle ilgili daha hamlelerimiz var." cümleleri ile sözlerini noktaladı.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Misafir 1 dakika önce Şikayet Et
    kimsenin borcunu affetmeyin
    Cevapla
  • Kürşat 2 dakika önce Şikayet Et
    Ödeyin lannnn borçlarınızı tüm kulüpler....
    Cevapla
  • Misafir 5 dakika önce Şikayet Et
    Önce kendi alt yapını oluştur emekliliği gelmiş hiçbir iddiası olmayan milyonlarca para verilen yabancı futbolcularla başarı gelmediği belli değil mi Trabzon kendi yetiştirdiği futbolcularla şampiyon oldular.
    Cevapla
  • Misafir 18 dakika önce Şikayet Et
    kulüpler Ali babanin çiftliği gibi..
    Cevapla
  • vatandaş 18 dakika önce Şikayet Et
    Biz de kimse beyana dayalı pek vergi ödemiyor. Bu nedenle, vergi maldan ve boştaki paradan alınmalı. Yine, yüzlerce dairesi olan insanlar var, bunlar emlak ve kira piyasasını belirliyorlar ve fahiş oranda yükseltiyorlar neredeyse. Bunlara da (özellikle konutlarda) en fazla sahip olunabilecek taşınmaz sayısına bir sınır konularak tekel olunması önlenmeli. Mesken ihtiyacı sosyal haktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle