Trabzon barosundan olaylar hakkında açıklama

Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Trabzon barosundan olaylar hakkında açıklama
Trabzon barosundan olaylar hakkında açıklama
GİRİŞ 19.03.2024 19:01 GÜNCELLEME 19.03.2024 19:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasında yaşanan olaylar ve sonrasında devam eden süreçlerin hukuki boyutu üzerine bir açıklama yapma zarureti olduğunu vurgulayarak, "Günler öncesinde yapılan açıklamalarla başlayan gerginliğin olay günü özellikle bazı sporcuların ısrarlı tahrikleri sonucunda daha da arttığı ve müsabaka sonunda bir kısım seyircilerin saha içerisine girmesiyle olayların daha vahim bir hal aldığı anlaşılmaktadır." ifadesini kullandı.

Olay günü yaşananların başlangıcına ve devamına ilişkin görüntülerden taraftar, teknik ekip yahut sporculardan kimlerin, ne şekilde olaylara müdahil olduğunun net tespit edilebildiğinin görüldüğünün altını çizen Aydın, şunları kaydetti:

"Yapılacak soruşturma ve yargılamalar ile haksız eylemde bulunanlar tespit edileceği gibi elbette ortamın gerilmesine sebep olan, haksız tahrik oluşturan eylemleri gerçekleştiren şahıslar da tespit edilecek ve yine hangi eylemlerin meşru müdafaa kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği de sübuta erecektir. Trabzon Barosu olarak, taraftarların sahaya yabancı madde atmasını yahut saha içerisine girmesini tasvip etmemekle birlikte, hem olay gününe ilişkin yürütülecek yargılamanın hem de müsabaka sonrasında gerek görsel ve yazılı basın gerekse de sosyal medya hesapları üzerinden Trabzon şehrini, hemşehrilerimizi ve Trabzonspor camiasını olayların sorumlusu olarak göstermeye yönelik, suçlayıcı ve hakarete varan tüm eylem ve söylemlere ilişkin başlatılacak her türlü hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • kkkkk 1 ay önce Şikayet Et
    hiç bir sebep , linç girişiminin üstünü örtemez, Çok ağır ceza verilmeli ama ne farkedecek, yine aynı şeyler olacak.
    Cevapla
  • avcı 1 ay önce Şikayet Et
    Trabzonspor artık kendini kullandırmamalı, bu GS aşkı nedir , 10 avaraj gerekse GS'ye 10-0 yenilmeye razı,
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ağızlarındaki bakla. fenerbahçeyi kapatın bizde rahatça gs ile horon tepelim diyorlar
    Cevapla
  • Misafir 555 1 ay önce Şikayet Et
    fb liler sürekli tahrik ediyor osai afiş duvara çizmeler, pankart yapıp sokaklara tahrik ediyor Trabzon barosu bunun içinde harekete geçmeli. Bu fb liler milleti galyana getirmek için and içmiş böyle rezillik olmaz. Övündükleri pankart VS de ingiliz nijeya belçikalı ülke topraklarında Türke tekme atıyor, belçikada İngiltere de Türk futbolcu bu şekilde tekme atsa ingilize sınır dışı ol
    Cevapla
  • Misafir50 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlardan avukat hakim olsa ne olur bunlardan adalet beklenmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle