Trabzonspor'da tüzük değişikliği! O madde çıkarıldı

Trabzonspor'da tüzük değişikliği için bugün olağanüstü kongre düzenlendi. Bordo-mavili takımda 'kulüp yabancılara devredilebilir' maddesi taslak tüzükten çıkarıldı.

Trabzonspor'da tüzük değişikliği! O madde çıkarıldı
Trabzonspor'da tüzük değişikliği! O madde çıkarıldı
GİRİŞ 27.09.2023 13:44 GÜNCELLEME 27.09.2023 14:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trabzonspor'da, tüzük değişikliği için bugün olağanüstü kongre düzenlendi.

Trabzonspor Tüzük Tadilat Kongresi'nde taslak tüzükte yer alan, 'Kulüp yabancılara devredilebilir' maddesi çıkartıldı. Ardından da Trabzonspor'a yabancı kişilerin de üye olabilmesinin önünü açacak madde, itirazlar sonrası tüzük taslağından silindi.

Tüzükte yer alan ilgili madde şu şekilde:

"Kuruluş amacını gerçekleştirmek üzere 22/42022 tarihli ve 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanununun ilgili hükümleri uyarınca bağlı ortaklık veya iştirak halinde spor anonim şirketleri kurabilir ve bağlı ortaklık veya iştirak statüsü alacak şekilde spor anonim şirketlerinin paylarını devralabilir.

Kuruluş amacını gerçekleştirmek üzere başka bir spor kulübünü birleşmek suretiyle uhdesine alabilir veya başka bir spor kulübünün faaliyet gösterdiği spor branşlarından bir veya birkaçını aktif ve pasif varlıklarıyla birlikte bünyesine alabilir."

Katar Şeyhi'ne satılacak iddiası vardı

Katar Şeyhi Tamim bin Hamad'ın Trabzonspor'u satın alacağı iddia edilmişti

Bilindiği üzere, Tamim bin Hamad'ın, Trabzonspor Kulübü'nü 665 milyon euro (20 milyar TL) karşılığında satın almak istediği iddia edilmişti.

İptal edilen maddenin taslak tüzükte yer alması da bu iddiaları kuvvetlendirirken, Divan Kurulu'nda alınan karar neticesinde söz konusu satış iddiası da gündemden kalkmış oldu."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    basınız göğemi erdi. dünya kadar borcunuz var ödeyin o zaman
    Cevapla