Trabzonspor duyurdu! Borussia Dortmund'dan bonservissiz transfer

Trabzonspor yeni transferi Göktan Gürpüz'ü KAP'a bildirdi. Bordo mavililer, genç oyuncuyla 3+2 yıllık anlaşma sağladı.

Trabzonspor duyurdu! Borussia Dortmund'dan bonservissiz transfer
Trabzonspor duyurdu! Borussia Dortmund'dan bonservissiz transfer
GİRİŞ 19.07.2023 21:45 GÜNCELLEME 19.07.2023 22:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Trabzonspor, Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'dan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Göktan Gürpüz'ü renklerine bağladı.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, Borussia Dortmund'un profesyonel futbolcusu Göktan Gürpüz'ün transferi konusunda başlayan görüşmelerde anlaşma sağlandığı ifade edildi.

Anlaşmaya göre sözleşme fesih bedeli olarak herhangi bir ücret ödenmeyeceğine işaret edilerek, "Ancak Borussia Dortmund kulübüne, futbolcunun bir başka kulübe geçici veya kesin transferinin gerçekleşmesi durumunda elde edilecek transfer bedelinin, FIFA dayanışma katkı payı düşüldükten sonra kalan kısmının yüzde 25'i ödenecektir." denildi.


ANLAŞMA 3+2 YILLIK

Açıklamada, futbolcu ile 3+2 yıllık anlaşma sağlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya 2023-2024 futbol sezonu için 7 milyon lira, 2024-25 futbol sezonu için 8 milyon 800 bin lira, 2025-2026 futbol sezonu için 11 milyon lira garanti ücret ödenecektir. Opsiyon hakkının kulübümüz tarafından kullanılması halinde futbolcuya 2026-2027 futbol sezonu için 14 milyon lira ve 2027-2028 futbol sezonu için 17 milyon lira garanti ücret ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • gözlemci 9 ay önce Şikayet Et
    gençleri alacağız fakat Trabzon'a kaliteli oyuncular lazım
    Cevapla
  • Temel Li 9 ay önce Şikayet Et
    Geçen yıl bir sürü yerli ve gurbetçi alındı, nerede bu futbolcular. Her yıl bir-iki genç al ancak takımda oynasınlar. Altınordu ve Bursa dan alınan oyuncular nerede?
    Cevapla
  • EKO 9 ay önce Şikayet Et
    Aha da buyara yazıyorum. Kimse varlığından dahi haberdar olmadan aldıkları ile geçer gider. Bunlardan Trabzon sokaklarında yığınla var. Gelin her yıl ASKF turnuvalarını seyredin Haziran Temmuz aylarında binini bir arada görürsünüz. Çoğunun simit alacak eve dönecek parası yoktur cebinde. Trabzonsporun yöneticileri de Altınordu kalecisine 700 bin yuro verir, Buna bilmem ne kadar. Yazık
    Cevapla
  • Gurbetten 9 ay önce Şikayet Et
    hersey tamamda ..ZONGULDAK KÖMÜRSPOR NE OLACAK...
    Cevapla
  • Akıncı 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın maliye bakanı tasarrufa şu futbol kuluolerinden başla bunların trasferlerinden hazine garantisini bi kaldır bu millet ekmek derdinde bunlar hala hazineyi soymak derdinde boyle harcamalarla kulupler iflas ettirilsin siz trene bakar gibi bakın sonra gidin bunları kurtarmaya çalışın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle