Deniz Çoban tartışmalı pozisyon için son noktayı koydu: VAR ispatlayamadı

Eski hakem Deniz Çoban, Trabzonspor-Konyaspor maçının tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

GİRİŞ 07.11.2022 10:06 GÜNCELLEME 07.11.2022 10:56
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Süper Lig 'de 13. hafta maçında Trabzonspor 'la Konyaspor karşı karşıya geldi. Kritik karşılaşma Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynandı. Zorlu mücadelede Zorbay Küçük görev aldı.

Trabzonspor'un gollerini 15'inci dakikada penaltıdan Anastasios Bakasetas ile 27'nci dakikada penaltıdan Trezeguet attı. Konyaspor'da fileleri 45+8 ile 54'üncü dakikalarda Mame Diouf havalandırdı.

Konyaspor'da Uche Ikpeazu 82'nci dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Mücadelede başka gol olmayınca takımlar sahadan birer puan alarak ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Trabzonspor 22, Konyaspor 21 puana yükseldi. Trabzonspor gelecek hafta Ankaragücü'ne konuk olacak. Konyaspor ise Kayserispor deplasmanında sahaya çıkacak.

Deniz Çoban: VAR eli kanıtlayamadı

Yazarımız Deniz Çoban, Trabzonspor-Konyaspor karşılaşmasının hakemi Zorbay Küçük'ün performansını değerlendirdi. Biri iptal olmak üzere 3 penaltının, 1 kırmızı kartın çıktığı ve bir golün de çok tartışıldığı zorlu mücadele için Çoban şu yorumu yaptı:

"Penaltı kararları doğruydu"

"Maçın 11. dakikasında VAR yardımıyla Trabzonspor lehine verilen penaltı kararı doğruydu. 26. dakikada bu kez Michalak vücudunu genişleterek topu eliyle oynuyor. Bu da net bir penaltıydı. 54. dakikada Konyaspor’un ikinci golünde, Diouf’un topa koluyla temas ettiği itirazları oldu. Tüm açıları izlediğimde topun dönüş yönünden dolayı hissiyatım, topun Diouf’un koluna temas ettiği yönünde."

'İptalde de sorun yok'

"Ancak bu sadece bir hissiyat ve bunu görüntülerle kanıtlayamıyoruz. 17 kameranın açılarını dikkatle izleyen VAR hakemi de topun ele temasını ispatlayamadığı için müdahalede bulunamadı. 82. dakikada Ikpeazu’ya çıkan ikinci sarı kart doğruydu. 87. dakikada ise Trabzonspor lehine verilen penaltının VAR müdahalesiyle iptali doğruydu. Penaltı öncesi Bartra’nın elle oynaması vardı."

İŞTE O TARTIŞMALI POZİSYON:

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    var ispatlayamadı dimi , gomezin ayağına basmayıda ispatlıyamadı , yada denswil e diziyle çelme takmasını konyalı oyuncunun onuda ispatlayamadı ... siz sivas fener maçında verilen penaltıya penaltı , ama trabzonun kazandığı ikinci penaltıya penaltı değil diyecek kadar iki yüzlüsünüz . onu geçtim trezegeye yapılana penaltı değil diyen fanatiklikten gözü kör olmuş bir topluluk ürettiniz ülkemizde malesef çç
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kameralara bakarken topa müdahale eden el bomba gibi ses mi çıkarmalımı ki ispat olsun. Allah aşkına bu hissiyatmıdır el ile müdahale ettiği görüntüde belli top el müdahalesi ile tam yön değiştirdi kaleye yöneldi. Fiziksel olarak bile bu topun kaleye yönelmesi el müdahalesi olmadan mümkün değil. penaltı noktası yönüne giden top nasıl geri döndü bu hissiyata gerek olmayan açık bir kanıttır..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    deniz cobanın yerimde olsam yorum yapmam
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Haksızlık olmuş gerisinde olan top kol ile kaleye doğru dönüyor bu golü iptal etmemek emek hırsızlığıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bence penalti
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    ama trabzonun penaltıları ve hatta verilmeyen 2 penaltısı penaltı değil dimi .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle