Abdullah Avcı'dan kırmızı kart yorumu! "Kararların hepsi doğru"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Hakem kararlarının hepsi doğru. Bu seviyede 10 kişi kalmamamız gerekiyor. " dedi.

Abdullah Avcı'dan kırmızı kart yorumu! "Kararların hepsi doğru"
Abdullah Avcı'dan kırmızı kart yorumu! "Kararların hepsi doğru"
GİRİŞ 07.10.2022 00:14 GÜNCELLEME 07.10.2022 00:20
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Monaco maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Maçta kırılma anlarının olduğunu belirten Avcı, "Oyun dengeli bir oyun. 'Rakibin iki formasyonu var' demiştik 4-4-2 başlamıştı, kazanmak istiyordu. 7-8. dakika VAR ile beraber 10. dakika yediğimiz kırmızı kart var. Faul kazandık kırmızı kart yedik. Baktığımda kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Sonrasında da oyunu tutmak istedik. Bazen olabiliyor, bu oyunun içinde bunlar var. Bu şekilde kırmızı kart görmemiz doğru değil. Ama ilk gelen top gol oldu." dedi.

Sonrasında dengeli durmaya çalıştıklarını kaydeden Avcı, şöyle devam etti:

"1-0 içeri girmek istedik aslında, oyunda devre arası ona göre formasyon değişikliği yapacaktık. Ama 45’te bu sefer rakibin kazandığı penaltı ile içeri 2-0 mağlup girdik. 2. yarıya aslında dediğim gibi 2-0 değil de 1-0 girsek formasyon değişikliğine gidecektik. Ama biraz daha oyunu 2-0 olarak tutmak ve götürmek istedik. 55 ve 60. dakikalarda bu değişiklikleri yapacaktık. 55. dakikada 2 tane oyuncu değişikliği yaparken 3. golü duran toptan ve kornerden yedik. Sonrasında 2 değişikliği yaparak sahanın içinde rakibin durumuna göre 4-3-2 formasyonunu aldık. Sonrasında biraz daha topa sahip olduğumuzda, topu çevirdiğimizde iyi bir gol bulduk."

"Atamadığımız final pasları var. " diyen Avcı, "Bu seviyede 90 dakika 11’e 10 oynamak çok kolay bir süreç değil. Oyunun içinden cebimize koyacağımız olumlu şeylerimiz de var, olumsuzluklar da var. Ama uluslararası seviyede bu kadar süre 10 kişi kalmak kolay değil. Süreci bugün itibarıyla kaybettik. Grupta 6-6, 3-3, şeklinde puanlar. Önümüzde 3 maç var, 2’si içeride. Ben bu gruptan iyi bir şekilde çıkacağımızı, kazanarak devam edeceğimizi düşünüyorum. Yarından itibaren toparlanıp lige en iyi şekilde hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

Gruptan çıkabilme şansına ilişkin de Avcı, "Bugün şu an itibarıyla önümüzdeki Monaco maçını değil buradan zaten bunun analizi yapılacak, geri bildirim toplantısı yapılacak. Ama 4 gün sonra bir lig maçı daha var. Önümüzdeki hafta Kasımpaşa, Monaco ve Beşiktaş maçları var. Parça parça bunlara hazırlanacağız. Evet gruptan herkes çıkabilir. Son 3 maçımızın 2’si kendi evimizde." değerlendirmesinde bulundu.

Avcı, takıma destek veren taraftarlara da teşekkür etti.

Hakem kararlarına da değinen Avcı, şunları kaydetti:

"11’e 11 devam etse belki de kazanabiliriz, yine kaybedebiliriz, berabere bitebilir. Ama oyunun içinde devamlı olma ihtimalinizin yüksek bir oyunda böyle bir durumla karşılaştık. Oyunun içinde hakemlerle ilgili en ufak bir şeyim yok. Verdiği kararların bence hepsi doğru. Bizim gibi bir takımın bu seviyede 10 kişi kalmaması gerekiyor. Kendi oyuncumu o anlamda sorgulayabilirim. Oyun için zaten onu sorgulayacağız."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 28
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    her zaman karşında kayseri gibi hakemlerle yenebildiğin takımlar olmuyor işte
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    seni vasat hocasın, başakşehirin aldığı münir dururken gittin trezegeye 4 milyon ödettirdin , takımda kaleci dahil herşes dökülüyor hazırlık adam gibi çalıştırmadın boşuna kopenak a elendik. takımda 6 numara oynayacak 3 oyuncu var siopis tekyönlü , hamsik artık 90 dakikayı cıkaramıyor ,doğucan gençlere forma verme alışkanlığın yok ortasahamız dirençsiz. sen gidip bardiyi yusuf yazıcıyı aldırıyorsun . malesef trabzon seni kovamak zorunda kalacak ama arkada yanlış transferlerin yüzünden altından kalkılamacak enkaz bırakacaksın .
    Cevapla
  • Vuran balık 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada ötüşenler büyük acısı olanlar yıllarca hakemlerle şampiyon oldunuz Avrupa'da rezilleri oynadınız ileri geri konuşmayın kendinize bakın kuoalarınızın çoğu şaibeli utanın diyeceğim ama sizde utanacak yüz yok çünkü manda derisinden !!!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avci korkak oynatiyorsun takimi. Sende biraz cesaret olsa, oradan en az beraberlikle dönerdin. Takim orta sahayi gecememis, sen masal anlatiyorsun. 10 kisi ile kazanan bir sürü takim var. Korkagim de de olay bitsin.
    Cevapla
  • Türk Hakemleri 1 yıl önce Şikayet Et
    biz futboldan konuşoruz siz hakemlerden bahsetmemizi istiyorsunuz. Hakemleri konuşacak ise Türk futbolu ilerlemez.. Futbol konulaşımm....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle