Trabzonspor, Avrupa'da galibiyet özlemine son vermek istiyor

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Perşembe günü Macaristan'ın Ferencvaros takımı ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarında 1112 gün sonra galibiyet hasretine son vermeye çalışacak.

Trabzonspor, Avrupa'da galibiyet özlemine son vermek istiyor
Trabzonspor, Avrupa'da galibiyet özlemine son vermek istiyor
GİRİŞ 06.09.2022 12:02 GÜNCELLEME 06.09.2022 12:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Avrupa Kupaları'nda en son galibiyetini UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın AEK takımı karşısında 22 Ağustos 2019 tarihinde deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmada 3-1'lik sonuçla alan Karadeniz ekibi, daha sonra galibiyete hasret kaldı.

Trabzonspor, Avrupa kupalarında oynadığı son 13 karşılaşmada 9 mağlubiyet, 4 beraberlik alarak galibiyet elde edemedi.

Kadrosunu güçlendirdi

Trabzonspor, yeni transferlerini UEFA'ya bildirdi. Bordo-mavili takımın yeni transferleri, Umut Bozok, Yusuf Yazıcı, Maxi Gomez, Jean-Philippe Gbamin ve Naci Ünüvar, UEFA Avrupa Ligi maçlarında forma giyebilecek.

Karadeniz ekibinde sakatlıkları sona eren Uğurcan Çakır, Marek Hamsik de Avrupa Lig maçlarında görev alabilecek.

Avcı ile ilk peşinde

Trabzonspor, teknik direktör Avcı'nın görev yaptığı dönemde UEFA Konferans Ligi'nde 4, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda da 2 karşılaşma olmak üzere 6 karşılaşmaya çıktı.

Karadeniz ekibi, bu karşılaşmalarda 3 mağlubiyet, 3 beraberlik alarak galibiyet elde edemedi.

Oynadığı maçlar

Trabzonspor, Avcı döneminde ilk olarak geçen sezon UEFA Konferans Ligi'nde Norveç'in Molde takımı ile eşleşti. İlk maçta sahasında 3-3, deplasmanda 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, penaltılarla turu geçti.

Konferans Ligi play-off turunda Roma ile karşılaşan Karadeniz ekibi, sahasında 2-1 deplasmanda da 3-0'lık sonuçlarla mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

Trabzonspor, şampiyonlar Ligi play-off turunda da Kopenhag karşısında ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olurken sahasında golsüz beraberlikle bu organizasyona veda etti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    avcının ilkel futbol anlayışı ile bişey olmaz takımdan , ancak borç batağına batarız, gecenseneki gibi gs , bjk, fb, başakşehir dökülürse ve bakesatas la hamsik çok iyi performans sergilerse birde kaleci belki şampiyon oluruz . yoksa hoca iyi laf yapar gerisi boş
    Cevapla
  • futbolsever 1 yıl önce Şikayet Et
    Elendiğimiz kopenhsg Dortmunda karşı ezildi.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş Abdullah Hoca futbolcuların bireysel başarılarıları ile galibiyet alırsa olur. Hocadan Avrupa'dan birşey beklemek hayal olur. Yıllardır Avrupa kupalarında mücadele eden hocanın galibiyeti 1-2 yi geçmez. Ülke puanını n sorumlusu hoca
    Cevapla
  • ahmet ali şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben de tam aksini düşünüyorum minimum 5 maç kazanacak bu dgurpta çeyrek finale kadar yllu var diyorum. Sadece iki maç alınması kafi bu gruptan çıkacaktır..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Avci varken Avrupada bişey beklemeyin Basaksehirde iken takim grubtan sonuncu çıktı besiktastayken avrupada hezimet yasatti
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    TS'nin Avrupa'da galibiyet hasretinin sona ermesi için hakemlerin Türk olması gerekiyor. Yoksa sonuç belli.
    Cevapla
  • FİRTUNA 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi olumsuz düşünce içinde olanın da Türk olmaması gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle