Temsilcilerimizin rakipleri belli oldu!

Bu sezon Avrupa'da mücadele edecek Trabzonspor, Fenerbahçe ve Sivasspor'un rakipleri belli oldu.

GİRİŞ 02.08.2022 15:24 GÜNCELLEME 02.08.2022 15:44
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için mücadele edecek Trabzonspor 'un play-off'taki rakibi belli oldu! Trabzonspor, Kopenhag’la eşleşti!

Temsilcimiz, bu turda ilk maçını 16 veya 17 Ağustos'ta deplasmanda, ikincisini ise 23 veya 24 Ağustos'ta evinde oynayacak.

Karadeniz ekibi, Play- Off’u geçmesi halinde çok önemli bir geliri de kasasına koyacak.

Gruplara kalırsa dev gelir!

Devler Ligi’nde gruplara katılım bedeli; 15 milyon 640 bin Euro. Trabzonspor’un alacağı yayın geliri; 2 milyon 700 bin Euro, katsayı geliri ise 1 milyon 137 bin Euro... Trabzonspor, Play-Off’u geçmesi halinde 19 milyon Euro’nun üzerinde bir rakam kazanacak. Gruplarda her galibiyete 2.8 milyon Euro, beraberliğe de 930 bin Euro veriliyor. 

Temsilcimiz elendiği takdirde ise UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Fenerbahçe'nin rakibi Austria Wien!

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Demir Grup Sivasspor ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu.

3. Eleme Turu'nda Slovacko ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin turu geçmesi halinde play-offtaki muhtemel rakibi ise Austria Wien oldu. Fenerbahçe, Çekya takımı Slovacko'ya elenmesi halinde ise UEFA Konferans Ligi Play-off Turu'nda AIK - Shkëndija eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Demir Grup Sivasspor ise play-off turunda Malmö-Diddeleng eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ilk maçlar 18 Ağustos, rövanş karşılaşmaları ise 25 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Konferans Ligi'ndeki rakiplerimiz belli oldu!

Başakşehir, Breidablik'i elemesi halinde UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Lilleström-Antwerp eşleşmesinden galip ayrılan takımla karşı karşıya gelecek.

Konyaspor, Vaduz'u elemesi halinde UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Neftçi-Rapid Wien eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 180
  • MUSTAFA ODUNCU 1 yıl önce Şikayet Et
    ayak oyunlarıyla Konyaspor'umuzu 3. cü yaptılar .2.olan Fenerbahçe Ülke puanımızı düşürürken Konyaspor'umuz yükseltmeye devam ediyor. Hepsine başarılar dilerim.
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    bir türk olarak söylüyorum; türk takımları avrupada oynamayı hak etmiyorlar. o seviyede değiller. gidince de rezil olmaktan başka birşey yapamıyorlar zaten. boşa yer kaplamasınlar. umarım elenirler.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke puanımız yerin dibinde. Şampiyonlar ligine bile doğrudan takım sokamıyoruz. İnşallah tüm takımlarımız kazanır da ülke puanımız artar. Böyle devam ederse mahalle takımlarıyla maç yapacağız.
    Cevapla
  • Zzzzz 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerin yeri en fazla konferans ...
    Cevapla
  • Konyasporlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorumda bu kin düşmanlık ne arkadaş hepsi Türkiye Cumhuriyetinin takımı İnşallah hepsi başarılı olurlar hepsi bir bir rakiplerini elerler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle