Trabzonspor'un şampiyonluk hesabı değişti!

Süper Lig'in 30. haftasını 70 puanda kapatan Trabzonspor’un, şampiyonluk hesapları değişti. Bordo mavililerin hesabı Çaykur Rizespor yenilgisi nedeniyle tutmazken, gözler Konyaspor’un alacağı sonuçlara çevrildi.

Trabzonspor'un şampiyonluk hesabı değişti!
Trabzonspor'un şampiyonluk hesabı değişti!
GİRİŞ 21.03.2022 13:40 GÜNCELLEME 21.03.2022 14:34
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig 2021-22 sezonunda şampiyonluğu ilan edeceği günü bekleyen Trabzonspor’un erken şampiyonluk hesapları geçtiğimiz hafta oynadığı Çaykur Rizespor karşısında aldığı mağlubiyetle değişti.

Ligin 30’uncu haftasında küme mücadelesi veren Çaykur Rizespor’a karşı penaltı golleriyle alınan 3-2’lik mağlubiyet nedeniyle bordo mavililerin, Beşiktaş maçında şampiyonluğu ilan etme planları ertelendi. 70 puanda kalan Trabzonspor, en yakın takipçisi İttifak Holding Konyaspor’un da puan kaybettiği haftada aradaki farkı açamayarak şampiyonluk kutlamalarını ilerleyen haftalara ertelemek zorunda kaldı.

GÖZLER KONYASPOR’UN MAÇLARINDA

Konyaspor’un aldığı mağlubiyetle 15 puanlık farkı koruyan Trabzonspor’da gözler, en yakın takipçisinin bundan sonraki karşılaşmalarda alacağı sonuçlara çevrildi. Buna göre bordo mavililer ligin 31’inci haftasında oynayacağı Beşiktaş karşılaşmasından 3 puan alması ve bir sonraki hafta oynayacağı Gaziantep FK karşılaşmasından da galibiyetle ayrılması durumunda en yakın takipçisi Konyaspor’un puan kaybetmesine bağlı olarak şampiyonluğunu ilan edebilir.

3 GALİBİYETE ŞAMPİYONLUK

Nisan ayında 5 Süper Lig maçına çıkacak olan Karadeniz ekibi, önümüzdeki 2 haftada Konyaspor ile olan puan farkını 18’e çıkarmayı başarırsa Süper Lig’in en erken şampiyonluğunu ilan edecek. Ayrıca, Trabzonspor kalan karşılaşmalardan 9 puan kazanması halinde rakiplerinden bağımsız Süper Lig 2021-22 Ahmet Çalık sezonunun şampiyonu olacak.

ŞAMPİYONLUK İLANI KONYASPOR’UN SONUCUNA BAĞLI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) açıkladığı, ligin 31-35 haftada oynanacak maçların programlarına göre Trabzonspor önümüzdeki 5 haftanın 3’ünde en yakın takipçisi Konyaspor'dan 1 gün önce maçlarını oynayacak. Trabzonspor’un TFF’nin belirlediği fikstürle şampiyonluğunu ilan etme senaryosu; 15 puan fark önde olduğu Konyaspor’un alacağı sonuçlara göre belirlenecek. Trabzonsporlular, şampiyonluğunu TFF’nin belirlediği fikstüre göre Konyaspor’un son maçının son düdüğü çaldıktan sonra kutlayabilecek. Bordo-mavili taraftarlar, olası şampiyonluk sevincini takımlarının oynayacağı maçla yaşamak istedikleri için açıklanan ve yakın rakibinden önce oynayacağı maçların yer aldığı fikstüre, sosyal medyadan tepki gösterdi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 72
  • Türk Birliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün hesaplar, prim dağıtımı, herşeyin yeniden güncellenmesi lazım, nasıl şampiyon olduğu belli olmayan takımların, yıllar yıllar önceki şampiyonlukları(!...) nın bugünkü yayın gelirine hesap konusu olması nasıl adalet olabilir?
    Cevapla
  • Mehmet keser 2 yıl önce Şikayet Et
    Cupa diyerek Trabzon halkı ile dalga geçen yorumcular özellikle fenerliler onlar yapıyor ki siz hangi halktan gelmesiniz? Çingene mi kürt mü Çerkez mi? Bizde sizinle dalga geçelim mi? Ama biz yapmayız. Trabzon dan Selçuk bayraktar gibi vatanseverler çıkar. Sizden ne çıkar???
    Cevapla
  • Murat91 2 yıl önce Şikayet Et
    Ula doğruyu söyleyin aranızda Trabzonsporun son şampiyonluğunu hatırlayan varmı? Varsa 50 yaş üzeredir, bide Galatasarayın UEFA şampiyonluğunu hatırlayan varmı? o da en az 30 yaş üstü olmalı, Fenerin son şampiyonluğunu hatırlayan varmı? Onuda 20 yaş üstü hatırlar, hey gidi günler hey. Neyse çupanız hayırlı olsun
    Cevapla
  • hshs 2 yıl önce Şikayet Et
    ben 1970 dogumluyum Trabzonsporun son sampiyonlugu 1983 1984 sezonu galatasarayinda 2000 yilinda uefa kupasi aldi
    Cevapla
  • MAHMUT 2 yıl önce Şikayet Et
    sivas maçında henrique ilk yarı oyundan 50 kere atılmalıydı atılmadı berabere bitti en son rize maçında gol öncesi net foul var verilmedi kim korunmuş söylesene futbol cahili yaptığın yorumda sadece antep maçına katılırım kırmızı verilmeliydi ts ye başka da hiçbir hata yok algınızda boğulun başkanınız bile en son itiraf etti ts bu kadar farkı hakemlerle yaptı demek haksızlıktır diye
    Cevapla
  • Atmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kupayı calacaklar yine biz nezaman kupa almaya kalksak hep bir dümen hep bir kolpalik hep bı hırsızlık
    Cevapla
  • FB cumhuriyeti 2 yıl önce Şikayet Et
    Şikeli sezonun şampiyona hamsi spora cupasını verin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle