Hamsik'in orta sahadan attığı gol iptal edildi! Hakem atışı kuralı...

Süper Lig'de Kayserispor ile Trabzonspor'un kozlarını paylaştığı mücadeleye Marek Hamsik'in iptal edilen golü damga vurdu. Slovak futbolcu orta saha civarından yaptığı vuruşları ağları havalandırsa da gol iptal edildi.

Hamsik'in orta sahadan attığı gol iptal edildi! Hakem atışı kuralı...
Hamsik'in orta sahadan attığı gol iptal edildi! Hakem atışı kuralı...
GİRİŞ 02.10.2021 18:35 GÜNCELLEME 02.10.2021 19:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 8. haftasında oynanan Yukatel Kayserispor-Trabzonspor maçında ilginç anlar yaşandı.

Karşılaşmanın 70. dakikasında yapılan hakem atışının ardından Marek Hamsik, orta saha çizgisi civarından yaptığı vuruşla ağları havalandırdı. Bordo-mavililer takım halinde büyük bir sevinç yaşarken Tugay Kaan Numanoğlu, golün iptali yönünde karar verdi.

İTİRAZLAR SONRASI AÇIKLADI

Golün iptali sonrası Trabzonsporlu oyuncular uzun süre itiraz etse de maçın hakeminin 'Gol olmaz' şeklindeki ifadeleri de ekranlara yansıdı.

KURAL NE DİYOR?

Hamsik'in vuruşunun direkt ağlara gitmesi ve başka bir oyuncuya değmemesi sebebiyle golle sonuçlanmadığı belirtildi.

Kuralda ise "Hakem atışında top en az iki oyuncuya temas etmeden kaleye girerse, oyun kale atışıyla başlar." ifadeleri yer alıyor.

'İPTALİ DOĞRU KARAR'

Eski hakemlerden Deniz Ateş Bitnel de pozisyonu "Hakem atışından topu alan oyuncu rakip kaleye direkt gol atarsa, kaleci teması olmaması halinde kale vuruşu olur. Hamsik'in golünün iptal edilmesi doğru karar" şeklinde yorumladı.

İŞTE O POZİSYON:

YORUMLAR 17
  • Felemez 2 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapacak hakem yok mu memlekette, deniz ateş bitnel hakem olsaydı şuan maç yönetiyordu. Bi de trabzon maçı yorumlatıyorsunuz çok ilginçsiniz.
    Cevapla
  • Serhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bişmiş olsa böyle olmazdı.
    Cevapla
  • Maçkalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama güzel goldü Kayserisporda ve Trabzonspor a başarılar
    Cevapla
  • boş Adam.... 2 yıl önce Şikayet Et
    yav dedem yaşındakı kural bunu bilmiyen bi hamšik birde kaleci liung..kaleci topu cikarmak icin yirtiniyor la yavrum eline degse iceri girse gol olacak birak nereye giderse gitsin.. az daha elini uzatsa 10 numara gol olacak.. Burdan önerim bu milyonluk futbol cahillerine .. 1 Tac atisindan gelen top birak 2 Hakem atisindan onuda birak
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu golu atan oyuncu fenerbahce li de olsaydi acaba ayni sekilde karar verebilirmiydi hakem bey.Tamam kurala uymuş ama her takima bunu yapabiliyorsan tamamdir yok diger istanbul takimlarina yapmaktan korkuyorsan o zaman bu iste sorun vardir.
    Cevapla
  • Gsli 2 yıl önce Şikayet Et
    Abartma yaw,,iyice paranoya olduk milletçe
    Cevapla
  • FB li 2 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe kadar başına taş düşsün
    Cevapla
  • Omar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu azıcık mantıklı yorum yapın. Hakem bu golü verse kural hatası olur ve maç tekrar edilir. Bunun fb si ts si olmaz. Anlamak zor mu? Bir Trabzonsporlu olarak söylüyorum bunu. Bu pozisyon taç atışını ya da korneri yanlış vermek gibi değil. Kural hatası bunun karşılığı. Azıcık bilgi sahibi olun. Holigan olmayın!
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Cesaretle alakası yok golü verse maç tekrar edilirdi. Çünkü kural hatası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle