Uğurcan Çakır, Süper Lig'in en iyisi

Trabzonspor’un milli file bekçisi Uğurcan Çakır, bu sezon en az 10 maça çıkan kaleciler arasında kurtarış yüzdesi en yüksek isim oldu.

Uğurcan Çakır, Süper Lig'in en iyisi
Uğurcan Çakır, Süper Lig'in en iyisi
GİRİŞ 13.05.2021 12:09 GÜNCELLEME 13.05.2021 12:09
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Trabzonspor’un deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Konyaspor maçında rakibin kaleyi bulan 6 şutunda 5 kurtarış yapan Uğurcan Çakır, yine devleşirken, istatistikleriyle adeta göz kamaştırıyor.

Avrupa devlerinin de radarında olan 25 yaşındaki eldiven, Süper Lig’de en az 10 maça çıkan kaleciler arasında kurtarış yüzdesi en iyi isim olarak öne çıkıyor. Bordo mavili yıldız, bu alanda yüzde 77’lik oranla zirvede yer almayı başardı.

Uğurcan, en az 20 karşılaşmada forma giyen kaleciler arasında ise maç başına ortalama en az gol yiyen 3 kaleciden biri konumunda.

Trabzonsporlu eldiven, 0.9’luk gol yeme ortalaması ise Galatasaray’ın Uruguaylı yıldızı Fernando Muslera ve Fenerbahçe’nin genç kalecisi Altay Bayındır ile zirveyi paylaşıyor.

Uğurcan ayrıca, Beşiktaş’ın 20 yaşındaki kalecisi Ersin Destanoğlu ile beraber 13 mücadelede kalesini gole kapattı ve bu alanda da ilk sırada yer aldı. (Fanatik)

YORUMLAR 17
  • haha 2 yıl önce Şikayet Et
    üstüne gelen topları tutmakta üstüne yok helal olsun
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    He he şişirmeyin uğurcanı iyi kaleci ama altay ondan daha iyi kıskanmayın .formen. daha nasıl objektif olucam gerçekler bu
    Cevapla
  • Aras 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav hehe Uğurcan en iyisi boş konuşmayın
    Cevapla
  • Alper Ağa 2 yıl önce Şikayet Et
    Uğurcan açık ara çok iyi be üstad hatta onur kıvrak tan sonra en iyi Türk kaleci
    Cevapla
  • Tirebolulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu çocukların hepsi muslara hariç Türk iyimi iyi kaleciler tabii musleranın kişilik olarak ve kalecilği tartışılmaz oda bizim evladımız gibi fakat gerçek ne ise odur bu sezon en iyi kaleci olarak Uğurcan Çakır diyorlarsa kabul edelim yoksa tartışmalar boş şuda gerçek Altay olmasaydı fenerbahçe ligi ortalarda bile bitirirdi bu sezon bütün kaleciler iydi allahbugzelkalecildrimizin önünü açıketsin
    Cevapla
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Altay daha iyi!
    Cevapla
  • Ugur 2 yıl önce Şikayet Et
    Avucunu yalamaya devam et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle