Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması

Trabzonspor'un deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından teknik direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması
Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması
GİRİŞ 16.01.2021 21:51 GÜNCELLEME 16.01.2021 22:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası teknik direktör Abdullah Avcı maçı değerlendirdi ve transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Avcı'nın açıklamaları şöyle:

"Hatayspor'a burada Antalyaspor farklı yenildikten sonra oyun anlayışının değiştiğini net bir şekilde biliyorduk. Buna karşılık Antalyaspor, puan ve puanlar aldı. Biz de bunu bilerek oynadık."

"10 kişi kalınca duygular işe giriyor"

"Bu tür oyunları açman için gol bulman gerekiyor. Penaltıyı kaçırmamız rakibin direncini artırdı. 10 kişi kalınca duygular işe giriyor. Oyuncularımız sonuna kadar mücadele ettiler çevirmek için. Penaltıyı kaçırmasak daha farklı bir oyun olacaktı."

"Trabzon bir puanla yetinmez"

"Trabzonspor bir puanla yetinmez. Döndükten sonra daha iyi çalışacağız ve evimizdeki maçı alarak devam edeceğiz."

"2-3 oyuncu için transfer..."

"Trabzonspor hedefe giderken oyuncu kalitesini yükseltmek ve rekabeti sağlaması gerekiyor. Hem Trabzonspor kulübü ve maliyetine uygun oyuncuları almak için çalışıyoruz. Berat, bu oyuncu özelliklerine uygun. Ön tarafa 2-3 oyuncu için çalışmalarımız devam ediyor."

 

BASIN TOPLANTISI

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Antalyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada, "Rakibin 10 kişi kalması rakibin direncini yukarı çekerken, bizi zaman zaman oyun disiplininden kopmamızı sağladı" dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Antalyaspor'un Hatayspor'a evinde farklı kaybettiği maç sonrası oyun planında değişikliğe gittiğini, daha geniş alanda oynayan bir takımdan savunma yapan bir takıma geçtiğini söyledi. Buna hafta başında oyuncularıyla birlikte çalıştıklarını dile getiren Avcı, maçla ilişkin ise şunları söyledi:

"Oyunda kaçırdığımız penaltıya kadar tamamen istediğimiz gibi sabırla topa sahip olup, kaybettiğimiz yerde yaptığımız baskılar, özellikle 5’li 6’lı savunmaya karşı rakip arkası koşular ve kenar varyasyonlar son derece önemliydi. Kaybettiğimiz bir topta yaptığımız baskı ile penaltıyı yakaladık. Penaltıyı değerlendirebilsek, oyun başka bir senaryoya gidecek. Rakibin 10 kişi kalmasının rakibin direncini yukarı çekerken, bizi zaman zaman oyun disiplininden kopmamızı sağladı. Bireysel performansları ortaya çıkarma durumu oluşturdu. Böyle durumlarda merkezi değil kenarları zorlamak gerekiyor. Biz de zaman zaman bunu yaptık. Oyunun ikinci yarısında oyunu daha erken cebimize almamız gereken bir durumda oyunu çok sıkıştırdık. Bazen pozisyona girdik, bazen bunları değerlendiremedik. Bazen ağır, bazen de hızlı oynadık. Oyunun başında belki kazanacaktık, sonra kaybederken son saniyede tekrar beraberliği yakaladık. Takımın verdiği, reaksiyon, mücadele isteğini biraz daha planlı ve organizasyonlu bir şekilde yapmamız lazım. Bunun için de rekabeti ve oyuncu kalitesini arttırmamız lazım."

YORUMLAR 1
  • Mehmet keser01 3 yıl önce Şikayet Et
    trabzonspor un kanatları hiç çalışmıyor. genç sağ bek Serkan asan çabuk ama hücum ve orta kesmeyi bilmiyor rakip ceza sahasında tıkanıp kalıyor, Marlon da aynı. kesinlikle sağ ve sol bek, 1 orta saha, 1 forvet şart yoksa trabzonspor 10.ligi bitirecek
    Cevapla