Son Dakika: Özkan Sümer hayatını kaybetti!

Son Dakika Haberi: Trabzonspor'un efsane isimlerinden Özkan Sümer, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybetti.

GİRİŞ 22.12.2020 08:50 GÜNCELLEME 22.12.2020 19:45
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Özkan Sümer'in vefatıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Türk futbolunun efsane ismi, A Milli Takımımızı bir dönem çalıştıran, Trabzonspor'un eski futbolcu, teknik direktör ve Başkanlarından Özkan Sümer'in bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

20 Kasım 1940 Trabzon doğumlu olan Özkan Sümer, Bordo-Mavili takımda futbol oynadı, uzun yıllar teknik direktör olarak çalıştı. Birçok kademede görev yaptığı Trabzonspor Başkanlığını da yapan Sümer, 1980 yılında A Milli Takımımızın teknik direktörlüğü görevinde de bulundu. Birçok takımda Türk futboluna unutulmaz katkılar sağlayan tecrübeli futbol adamı birçok ismi futbolumuza kazandırdı.

Özkan Sümer'e Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri, Trabzonspor Kulübü ve futbol camiasına başsağlığı diliyoruz."Sabah saatlerinde hayatını kaybeden Sümer'in cenazesinin, bugün Maçka ilçesinde toprağa verilmesi planlanıyor.

 

ÖZKAN SÜMER KİMDİR?

Bordo-mavili kulübe teknik direktör olarak 2 lig şampiyonluğu yaşatan, 3 kez de Türkiye Kupası'nı kazandıran Sümer, 2001 yılında Trabzonspor'da başkanlık da yaptı.

GALATASARAY'I DA ÇALIŞTIRMIŞTI

1983-1984 sezonunda Galatasaray'ı da çalıştıran Sümer, ertesi sezon yeniden Trabzonspor'a dönüp, burada bir yıl çalıştı. ÖZKAN SÜMER

1990-1991 ve 1997-1998'de de bordo-mavili ekibin başında yer alan deneyimli teknik adam, Denizlispor, Samsunspor ve Konya Mobellaspor'da birer yıl hizmet verdi.

2001 yılında Trabzonspor'un başkanlığına getirilen Özkan Sümer, 2003-2004 sezonunun henüz ikinci haftasında görevinden istifa etti.

Sümer, son olarak Karadeniz ekipte genel koordinatör olarak çalışmıştı.

YORUMLAR 43
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin. şimdiden hayırlı olsun 2021/ 2022 sesonu özkan sümer sezonu
    Cevapla
  • Utku 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin hoca tam bir spor adamıydı
    Cevapla
  • Utku 3 yıl önce Şikayet Et
    Konyaspor 2 ligde sampıyon yapmıstı superlıg cıkarmıstı Allah rahmet eylesin tam bir spor adamıydı
    Cevapla
  • duzceli 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • Malatyaspor 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmetiyle muamele etsin. Efsane hocam malatyasporda da görev yapmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle