Mehmet Demirkol duyurdu! Sörloth gerçeği...

Spor yazarı Mehmet Demirkol, Leipzig'e transferi gündemde olan Alexander Sörloth hakkında bilinmeyen bir gerçeği açıkladı.

Mehmet Demirkol duyurdu! Sörloth gerçeği...
Mehmet Demirkol duyurdu! Sörloth gerçeği...
GİRİŞ 09.09.2020 13:32 GÜNCELLEME 09.09.2020 14:11
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Trabzonspor'da ve Milli Takım'da gösterdiği performansla Avrupa devlerinin dikkatini çeken Sörloth için en ciddi teklif Leipzig'den geldi. Bordo-Mavili ekiple kıyasıya bir pazarlığa giren Alman ekibi henüz Trabzonspor yönetimini ikna etmeyi başaramadı.

Bilindiği üzere Trabzonspor'un Sörloth'un üzerinde 6,5 milyon Euro satın alma opsiyonu bulunuyor. Bordo-Mavililer alınacak bonservis ücretinin bir kısmının Crystal Palace'a gideceğinden dolayı pazarlığı sıkı tutuyor. Ancak Sörloth'un satılmaması durumunda sözleşmesindeki yeni bir madde devreye girecek. Norveçli futbolcu gelecek sezon maçların yüzde 50’sinde oynarsa otomatikman 6 milyon Euro’ya Trabzonspor oyuncusu olacak. Ancak o andan itibaren de 9 milyon euroluk çıkış maddesi devreye girecek. Karadeniz ekibinin 9 milyon euronun üzerinde bir rakam kazanması için Norveçli yıldızı elden çıkarması gerekiyor.

İşte Mehmet Demirkol'un Sörloth'un sözleşmesindeki detayı açıkladığı o kısım;

1- Sörloth eğer önümüzdeki sezon maçların yüzde 50’sinde oynarsa otomatikman 6 milyon Euro’ya Trabzonspor oyuncusu olacak. Ancak o andan itibaren de 9 milyon euroluk çıkış maddesi devreye girecek.

 

2- Dolayısıyla bu anlaşma devre arasına kadar devreye girebilir ve o ondan itibaren de oyuncu istediği yere 9 milyona gidebilir. Trabzonspor için de C. Palace için de en iyi senaryo bu değil.

3- Sörloth bu yola gidip yüksek imza parası alabilir ama bunu yapmıyor. Bu anlamda dürüst davranıp hemen ayrılmak istiyor.

 

4- Bunun olması için Trabzonspor’un Crystal Palace’tan izin alması gerekiyor. Ve burada iki kulübün parayı nasıl paylaşacağı konusu tartışmaya açılıyor.

İstenilen rakama çıkılacak gibi

Sörloth’un mükemmel millli takım performansıyla sezona başlamış olması ve Red Bull Leipzig gibi bir genç parlatma markasının devrede oluşu da fiyatı yükseltiyor. Dolayısıyla iki kulüp eğer soğukkanlılıkla masaya oturmuşsa herkesin istediği rakama çıkılacak gibi… Üst düzey santrfor az çıkıyor. Haaland’ın gittiği parlak yol, Muriç’e Serie A’da biçilen değer de ortadayken bu transferin Bordo - Mavililerin istediği şekilde sona ermesi beklenmeli.

Yazının tamamı Fanatik Gazetesi'nde...

YORUMLAR 24
  • avanoz 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam kim ki yorum yapıyor olay basit devre arasında anlaşma olur milan daha yüksek ihtimal 30 milyon euro zlatanın yerine
    Cevapla
  • İlhan Tan 3 yıl önce Şikayet Et
    Muricin 20 milyon ettiği piyasada bu adamın 60 milyon etmedi gerek.
    Cevapla
  • Cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani Trabzon'un dediği gibi 20,30 yok 40 milyon gibi durum yok beyler! Transfer olsa bile sözleşmeden dolayı Trabzon'a kalacak 3 bilemedin 4 milyon euro olur.
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    11 aldı
    Cevapla
  • İstanbul 3 yıl önce Şikayet Et
    Fenerliler kudurmuş lan oğlum şaka mısınız %50 %50 paylaşacaklar 30 a satılırsa 15 i Trabzonun anladın mı?
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Su an leipzig 18 milyon +2 bonus vermiş zeten. Bunun 6.5 c.palace nın, geriye 14.5 TS ye kalıyor. TS 26 istiyor, bana 20 civarı kalsın diye. Demirkol fiyat 26 ya doğru gidecek diyor.
    Cevapla
  • Jaja coelho 3 yıl önce Şikayet Et
    Muric 20 ettiyse sorlot en az 30 en az ama malesef elimizi kolumuzu baglayan bir sozlesme imzalamaslar
    Cevapla
  • Volkan67 3 yıl önce Şikayet Et
    Trtnin trabzon muhabiri ismi aklıma gelmedi şimdi haftalar öncesi bunu söylemişti zaten. Koskoca demirkol adamın ismini söylememişse yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle