Sörloth 3 maçta maliyetini çıkardı

Trabzonspor formasıyla çıktığı 3 maçta 3 gol atan Alexander Sörloth, şimdiden ilk yılının maliyetini karşıladı.

Sörloth 3 maçta maliyetini çıkardı
Sörloth 3 maçta maliyetini çıkardı
GİRİŞ 20.08.2019 12:36 GÜNCELLEME 20.08.2019 12:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Trabzonspor'un, İngiliz ekibi Crystal Palace'tan 750 bin Euro karşılığında iki yıllığına kiraladığı Alexander Sörloth, Türkiye kariyerine rüya gibi başladı.

Bordo-Mavili forma ile çıktığı ilk sınavında UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag ağlarını sarsan Norveçli golcü, rövanş maçında da fileleri havalandırmayı başardı. 23 yaşındaki forvet, önceki gün de ligdeki ilk maçta Kasımpaşa'yı boş geçmedi.

Çıktığı 3 maçta 3 gole imza atan Sörloth hem ilk geldiği zaman kendisi için yapılan olumsuz yorumları yok etti, hem de şimdiden ilk yılının maliyetini karşıladı.

Önce tur sonra beraberlik

Ada ekibinden seneliği 375 bin Euro'ya kiralanan başarılı oyuncu, attığı 2 golle Avrupa Ligi'nde Play-Off'a kalınmasını sağladı.

Bordo-Mavilililer, turu geçtiği için UEFA'dan 280 bin Euro kazandı. Sörloth, Kasımpaşa karşısında da takımının tek golünü attı ve Fırtına'ya beraberliği getirdi. Karadeniz ekibi, beraberlik nedeniyle de TFF'den 210 bin Euro aldı. Böylece Sörloth, 490 bin Euro'nun kazanılmasında büyük rol oynadı ve 375 bin Euro'luk kiralama bedelini 3 maçta karşılamış oldu.

 

 

TRANSFERİN 3 MİMARI

İlk başta herkesin şüphe ile baktığı ve 'Nereden çıktı bu Sörloth?" diye iç geçirdiği genç golcü, şimdi Türkiye'nin en çok konuştuğu isim. Geçen sezon İngiltere Premier Ligi'nde Crystal Palace forması giyen ve 20 maçta görev almasına rağmen sadece 1 gol ve 1 asisti bulunan Sörloth'un transfer hikayesi de ilginç. Bu oyuncuyu çocukluğundan beri izleyen Trabzonspor scout ekibi, geçen sezon takibini sıkılaştırdı.

Midtjylland takımında 26 maçta 15 gol atıp, 9 asist yaparak en iyi performansını gösteren Norveçli oyuncunun bütün maçları izlendi.

BAŞKAN ARKASINDA DURDU

Caner Çuvalcıoğlu, Uğur Uzunali ve İhsan Derelioğlu'ndan oluşan Trabzonspor scout ekibi, oyuncunun teknik özelliklerinin yanı sıra huyunu suyunu da en ince detayına kadar araştırdı. Scout ekibinin şiddetle alınmasını tavsiye ettiği golcü için yine de şüpheler vardı.

Bordo-Mavili yönetimde muhalif olanlar, "20 maçta 1 gol atmış" yaklaşımıyla karşı çıkanlar oldu. Ancak Başkan Ahmet Ağaoğlu, ekibinin verdiği rapora güvenip, gelmesi kararının alınmasında etkili oldu.

İkinci golcü olarak düşünülen o 1.95'lik Norveçli santrfor, şimdi 3 maçta 3 gol atıp, oynadığı futbolla otoritelerden tam puan aldı.

 

 

YORUMLAR 9
  • Akçaabat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Trabzonspor Bayern Münih'ten Jerome Boateng'i transfer etsin
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Trabzonspor Bayern Münih'ten Benjamin Pavard'ı transfer etsin inşallah amin Allah'ın izniyle
    Cevapla
  • Suu 4 yıl önce Şikayet Et
    Premier ligte oynamış adam başka oluyor. Bir de adam norveçli..
    Cevapla
  • Abdullah 46&61 4 yıl önce Şikayet Et
    İşleri ehli insanlar yaparsa az maliyetli kaliteli gelecek vaat eden yetenekler bulunabiliyormuş demek ki.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden TFF Türk parası ile çalışmıyor ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle