Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla açıldı ve kapandı!

Avni Aker’deki ilk Süper Lig maçını 1974’te Fenerbahçe’ye karşı oynayan ve kaybeden Trabzonspor, buradaki son lig maçını da ezeli rakibine karşı oynadı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla açıldı ve kapandı!
Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla açıldı ve kapandı!
GİRİŞ 27.12.2016 08:29 GÜNCELLEME 27.12.2016 08:29

Süper Lig’de ilk yarının son maçında Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından rahat bir galibiyetle ayrıldı. Bu mücadelenin bir başka önemi ise sezonun ikinci yarısında iç saha maçlarını yeni stadı Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynayacak olan Bordo-Mavililer’in, Hüseyin Avni Aker’deki son lig karşılaşmasına çıkmasıydı. Trabzon, 1951 yılında açılışı yapılan ve birçok büyük başarı elde ettiği Avni Aker’deki ilk Süper Lig maçına 1974-75 sezonunda Fenerbahçe karşısında çıkmıştı. 8 Eylül 1974’te oynanan mücadelede Sarı- Lacivertliler, rakibini deplasmanda tek golle yenmişti.

3 puanı kaptı...

Dün de Avni Aker’deki son lig maçına yine Kanarya karşısında çıkan Karadeniz temsilcisi, açılışta yenildiği ezeli rakibine kapanışta da kaybetti. Maça taraftarının da desteğini arkasına alarak başlayan Trabzonspor, Fenerbahçe’nin penaltıdan bulduğu gol ve Yusuf Erdoğan’ın atılması sonrasında kontrolü tamamen rakibine verdi. Farklı galibiyetle sahadan 3 puanla ayrılan Fenerbahçe de, ligde 2016’yı zaferle kapattı.

50. golün adı Fernandao

Robin van Persie’nin, sakatlığı sebebiyle oynamadığı Trabzonspor karşılaşmasında teknik direktör Dick Advocaat’ın, forvet hattında görev verdiği Fernandao, ilk kez ligde ilk 11’de sahne aldı. Brezilyalı futbolcu, takımının Trabzonspor karşısındaki ilk golünü penaltıdan filelere yolladı. 3-0 kazanılan Gençlerbirliği sınavının ardından yine fileleri havalandıran tecrübeli futbolcu, Sarı-Lacivertliler’in, Trabzonspor’a karşı Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki 45. Süper Lig karşılaşmasında 50. golüne imzasını attı.