Salih Dursun: Bu düzen değişmeli!

Trabzonsporlu Salih Dursun çok konuşulan hareketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Salih Dursun: Bu düzen değişmeli!
Salih Dursun: Bu düzen değişmeli!
GİRİŞ 17.03.2016 11:52 GÜNCELLEME 17.03.2016 11:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Galatasaray maçında hakem Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kartla dünya gündemine oturan Trabzonsporlu Salih Dursun, "Planlı bir hareket değildi. Kimseye saygısızlık yapmak istemedim. Sadece herkesin işini doğru, adil ve hakkaniyetli şekilde yerine getirmesi gerekiyor" dedi.

"KIRMIZI KART ANLIK REAKSİYONDU"

Salih Dursun, Trabzonspor dergisinin son sayısında eşi Deniz ve oğlu Yusuf Eymen’le bir röportaj verdi. Hakem Bitnel’e planlayarak kırmızı kart göstermediğini belirten Salih Dursun, şunları söyledi:

"Anlık bir reaksiyondu. Bu hareketimin böylesi bir gündem yaratacağını hiç düşünmedim. Sonrasında domino etkisi yarattı. Başkanımız da 'Bu düzen değişecek' dedi. Evet, bu düzen değişmeli, futbol adil yönetilmeli. Bazı eleştiriler de aldım. 'Futbolcunun hakeme böyle yapmaması lazım' şeklinde. Haklı olabilirler. Bir şey söylemiyorum. Sonuçta biz futbolumuzla gündeme gelmeliyiz. Ama bir emek veriyorsunuz, sonra hatalı ya da kasıtlı kararlarla o emeğiniz yok sayılıyor. Ben kimseye saygısızlık yapmak istemedim. Sadece herkesin işini doğru, adil ve hakkaniyetli şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Diğer türlü iş farklı yönlere kayıyor. Biz futbolcuların işi saha içidir. Saha dışıyla çok ilgili değiliz. Başkanımız ve yönetimimiz zaten gereken mücadeleyi veriyor. Salih Dursun olarak ben ve arkadaşlarım Trabzonspor’u daha iyi yerlere getirmek için uğraşıyoruz. Buna herkes emin olsun.”

"BİR KIVILCIM YETECEK"

Takım olarak sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini vurgulayan Salih Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahada hocamızın verdiği görevleri layıkıyla yerine getirerek ve birbirimizle yardımlaşarak bu durumu aşabiliriz. Ne kadar iyi bir takım olursan ol önce bir bütün olmak gerekir. Birlikteliği sağlayamazsan bir maç kazanırsın ama ondan sonrası gelmez. Bizim de ihtiyacımız olan tek şey aile olabilmek. Tüm arkadaşlarımın bunun için büyük bir çabası var. Bu ortamı tam anlamıyla oturtabilirsek o zaman bu sıkıntılardan rahatlıkla çıkarız. Rahat rahat dışarıda gezebiliriz. Çok basit olan şeyleri bazen biz gözümüzde büyütüyoruz. Oysa o kadar kolay ki birlik ve beraberlik sağlayıp buna inanmak. Şuan sıralamada geride olsak bile çok fazla bir puan farkımız yok. Ufak bir kıvılcım bize iyi gelecektir. Önemli olan saha içinde büyük savaşmaktır."

Salih, tüm olumsuzluklara rağmen en kötü ihtimal olarak ligi 6. sırada bitirmeleri gerektiğini söyledi.

"BU TARAFTAR HİÇBİR YERDE YOK"

Trabzonspor taraftarları hakkındaki görüşlerini de açıklayan Salih Dursun, "Trabzonspor taraftarlarının takımını sevdiğini biliyordum. Ben de Sakaryalıyım. Sakaryaspor’u çok seviyorum. Taraftarlık duygusunu ben de yaşadım ama Trabzon’da taraftar olma hissiyatı bambaşka. Burada herkes futbol hayranı ve bir fikre sahip. Kadınlar bile en az erkekler kadar fanatik. Şehir olarak hiç sıkıntı yaşamadım. Trabzon insanı zordur derler ama bence öyle bir durum yok. Şehir halkının tek bir isteği var o da Trabzonspor’u iyi yerlerde görmek. Bizler de bunu başarıp bu insanları mutlu etmeliyiz" dedi.

"TRABZON’DA KALMAK İSTİYORUM"

Galatasaray’dan 2 yıllığına Trabzonspor’a kiralanan ve sözleşmesi bu sezon sonu bitecek olan Salih Dursun, takımdaki geleceğiyle ilgili olarak ise, "Burada kalmak istiyorum ama sezon sonu ne olur bilemiyorum. Sonuçta Trabzonspor büyük bir kulüp ve seneye şampiyonluğa oynayacak. Dediğim gibi gönlüm kalmaktan yana ama futbol bu, ne olur ne olmaz diye de bir açık kapı bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

"DIŞARI ÇIKMAYA YÜZÜM OLMUYOR"

Tatillerde memleketine gitmeyi sevdiğini ama özellikle maç kazandıkları zaman Trabzon’da kalmak istediğini belirten Salih Dursun, "Çünkü galibiyet havasını burada yaşamayı seviyorum. Kaybettiğimizde ise evden çıkmak istemiyorum. Açıkçası biz çıkamıyoruz. Yani yüzümüz olmuyor dışarı çıkmaya. Çünkü mağlubiyet bizim sahada yapmış olduğumuz bir hatayla alakalı oluyor. Artık toparlamamız gerektiğini biliyorum. Trabzon halkının yüzündeki üzgün ifadenin sorumlusu olmak çok ağır. Burada 7’den 70’e herkes Trabzonsporlu ve takımını çok seviyor" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    hehe anlat niye beşiktaş maçında çıkıp kırmızı göstermedin beşitaşın%100 penaltısı verilmezken duzen değişecekmiş kime sizemi:))
    Cevapla