Konya maçında bambaşka bir Trabzonspor

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota, hem idmanlarda hem de diğer vakitlerinde öğrencileriyle sık sık motivasyon konuşmaları yapıyor.

Konya maçında bambaşka bir Trabzonspor
Konya maçında bambaşka bir Trabzonspor
GİRİŞ 01.10.2015 10:05 GÜNCELLEME 01.10.2015 17:07

Bordo-Mavili ekibin hocasının dikkat çektiği ve örnek gösterdiği karşılaşma ise kaybetmiş olmalarına rağmen Avni Aker’deki Galatasaray mücadelesi. Genel futbol kamuoyundan bu 90 dakika neticesinde büyük alkış alan Karadeniz ekibinin hocası, “Kaybettiğimiz bir maçtı ama çok anlık durumlar dışında futbolun doğrularını yapan, Trabzonspor’a yakışır oyunu oynayan taraftık. Taraftarımız da bizden ne beklediğini maçın sonunda bizleri alkışlayarak gösterdi” ifadelerini kullandı.

‘Çabuk çözmeliyiz’

Oyun planını da şekillendiren ve hücum futbolundan asla vazgeçmeyeceğini belirten Şota’nın, “Galatasaray karşılaşmasındaki gibi, hatta daha fazla baskılı ve oyunun hakimi olmalıyız. Bulacağımız erken bir gol, hem rakibi bozar hem de taraftarımızın stresini kırarız. Bunlar önemli noktalar. Bir şekilde bu maç döndü dolaştı en az Galatasaray karşılaşması kadar kıymetli hale geldi” değerlendirmelerini yaptığı öğrenildi.

Taraftarı çok önemsiyor

Bordo-Mavililer’in hocasının en büyük beklentisi ise taraftarlarla ilgili. “Takıma hepimiz moral vermeye çalışıyoruz. Başkanımız da bizi yüreklendiriyor” diyen Şota’nın tespitleri şöyle devam ediyor: Takıma ve bize en büyük morali her zaman olduğu gibi taraftarımız verebilir. Galatasaray maçında müthiş bir atmosfer vardı, bana eski Avni Aker günlerini hatırlatmışlardı. Şimdi yine böyle bir hava bekliyorum.

İdmanlarda ipucu yok!

Bordo-Mavililer’in Konyaspor hazırlıkları dün yapılan antrenmanla devam etti. Son derece yüksek tempoda ve kıran kırana geçen çalışmalarda teknik direktör Şota, yarınki 90 dakikanın kadrosunu oyuncularından bile gizliyor. Antrenmanlarda as-yedek takım uygulamasını eskiye oranla bir hayli azaltan Gürcü antrenör, böylece tüm öğrencilerine, “Hepinizin şansı eşit” mesajları veriyor. Şota’nın bugünkü çalışmada da benzer bir tavır sergilemesi, sadece yüzde 90’ı belli savunma hattını özel çalıştırması bekleniyor.

Takımın abileri krizde devrede

Osmanlı maçından sonra oluşan negatif hava büyük ölçüde dağılırken, bu konuda teknik direktör Şota’nın en büyük yardımcısı takımın deneyimli isimleri oldu. Erkan, Mustafa, Onur ve Cardozo gibi tecrübeli futbolcular, her takımda her zaman bu tip inişçıkışların yaşanabileceğini, önemli olanın bunu atlatma  becerisi olduğunu sık sık arkadaşlarıyla paylaştı. Deneyimli isimlerin böyle bir dönemde inisiyatif alması, Şota ve sportif direktör Süleyman Hurma’yı hayli memnun etti.

Son konuşma başkandan

Hafta başından bu yana Trabzon’da üs kuran ve takımın antrenmanlarını da kaçırmayan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, cuma günü takımı Avni Aker’e uğurlamadan önce son konuşmayı bizzat yapacak. Futbolcularına Konyaspor maçıyla başlayacak yeni serinin önemini anlatacak olan Hacıosmanoğlu, ardından kurmaylarıyla birlikte Avni Aker’e geçecek ve cezası bittiği için çok uzun bir zaman sonra takımını canlı izleme fırsatı bulacak.

Mbia: En zoru tribünde olmak

Cezası sebebiyle bu hafta Konya karşısında forma giyemeyecek olan Mbia, Trabzon’daki en sıkıntılı günlerini geçiriyor. Bir futbolcu için saha yerine tribünde olmanın çok kötü bir duygu olduğunu belirten Bordo-Mavililer’in yıldızı, içinde bulunduğu ruh halini şu cümlelerle özetledi: Ben oyun yapım olarak da kaybetmeyi çok kabullenemeyen bir futbolcuyum. O nedenle beni normalin çok dışında görürsünüz sahada. Bu tamamen kaybetmeyi hiç sevmiyor oluşumdan kaynaklanıyor. Hatta idmanlarda bile. Şimdi önemli bir maçta, üstelik kendi sahamızda tribünde olacağım. Buna çok canımın sıkıldığını ve 90 dakikanın geçmek bilmeyeceğini söyleyebilirim.

Konyaspor için analizler sürüyor

Trabzonspor’da yarın oynanacak Konyaspor maçı için teknik heyet de en az futbolcular kadar, hatta belki daha fazla mesai harcıyor. Teknik direktör Şota’nın kurmayları Osmanlı yenilgisinden sonraki süreci adeta Konyaspor’u ezberleyerek geçirdi. Yeşil-Beyazlı ekibin bütün maçlarını analiz eden Bordo-Mavililer’in teknik ekibi, edindiği izlenimleri ve olası oyun stratejilerini Şota ile paylaştı. Yarın yapılacak olan son taktik provada da teknik direktör Şota’nın Konya şifrelerini öğrencileriyle paylaşacağı öğrenidi.

KAYNAK: FANATİK