Süleyman Hurma: Teröristler istedi diye...

Bordo Mavililer'in Sportif Direktörü Süleyman Hurma basın toplantısı düzenledi.

GİRİŞ 08.09.2015 14:47 GÜNCELLEME 08.09.2015 15:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Toplantının geçen haftadan planlanmış olduğunu belirterek söze başlayan Hurma konuşmasına ülke gündemine yönelik değerlendirmelerle başladı. İşte Hurma'nın basın toplantısında söyledikleri:

"Ailelerin acılarını paylaşmak güç"

“Bugün futbol adına konuşmak akıl karı değil. Bu dramın içinde hangi oyuncuyu alacağız, hedefimiz ne gibi konuları konuşmak mantıklı değil. Şehitler için ne kadar üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Her ülkenin geleceği kendi çocuklarını korumaktır. Kim olduğunu bilmediğimiz, insanlar çocuklarımıza pusu kuruyorlar. Siyasetçi, devlet adamı değiliz. Nasıl konuşmak gerek bilmiyorum. Acıyı ve öfkeyi kenara koyarak konuşmak kolay değil. Şu kadarını söyleyebilirim ki biz milletimizin, polisimizin, askerimizin ve devletimizin sonuna kadar yanındayız. Düşüncemiz ve yaşama biçimimiz nasıl olursa olsun bunun böyle bilinmesini isterim. Bu topraklarda bir kader var sanıyorum. Savaş hiç eksik olmuyor. Umuyorum bugün son olur. İnsanlar evlerinde huzurlu olurlar. Henüz bir şehidimizin acısını kapatmadan diğeriyle sarsılmak zor. Ailelerini anlamak, acılarını paylaşmak çok güç."

"Trabzonspor bir Anadolu beyi"

"Bugün hangi konuyu konuşalım bilmiyorum. Eminim siz basın mensupları da ayrı düşüncededir. İlla bişey söylememiz gerekirse, Trabzonspor’un büyük bir kulüp olduğunu, kendi dinamiklerinin var olduğunu, futbol devrimini gerçekleştirerek şampiyonluğu İstanbul dışına taşıdığını, Anadolu beyi olduğunu, çok değerli spor adamları yetiştirdiğini ve böyle bir kulübün Sportif Direktörü olmaktan gurur duyduğumu söyleyebilirim. Umuyorum ki taraftarlarımızın beklediği başarılara ulaşırız."

"Şuna değinmek istiyorum. Taraftarımız bizden Trabzonspor ruhu olan, mücadele eden bir takım bekliyor, biz de onlardan tribünlerde var olmalarını bekliyoruz. Bize Trabzonspor ruhunu aşılamalılar." 

"Bir transfer dönemi geçirdik. Büyük kulüpler temmuz ayında transfer yapmazlar. Ön hazırlık yapılmalıdır. Biz o günün koşullarında ancak bunları yapabildik. Umuyorum katılan oyuncular bir an önce takıma ve şehre adapte olurlar." 

"Önümüzdeki transfer dönemlerinde çok daha yüksek kalitede, çok daha düşük maliyetlerle oyuncular transfer edeceğiz. Bunun çalışmasına başladık. Trabzonspor taraftarının arzu ettiği başarıları buraya getirmek için çalışacağız."

"Henüz taşlarımız yerine oturmadı. Beklediğimiz ve idealimizdeki duruma henüz ulaşamadık. Oyuncu getirmek ve göndermek kolay değil. Bütçe meselesi."

"Terörist istedi diye liglerin ertelenmesini doğru bulmuyorum"

“Evlatlarımız bir bir yere düşerken futbol konuşmak çok hoş değil. Biz devlet adamı değiliz. Bu işin stratejisini hesaplayamayız. Kendimizi onların yerine koyamayız. Biz vergimizi veririz, sevinir, üzülürüz. Devlet büyüklerimiz ne düşünür bilemeyiz. Teröristler istedi diye liglerin ertelenmesini doğru bulmuyorum. Şehitlerimiz olurken eğlenmeyeceğiz ama yaşamımızı sürdürmeye devam edeceğiz ki hedeflerine ulaşamasınlar. Bu bizim şahsi fikrimiz. Ne karar alınırsa saygı duyarız."

YORUMLAR 1
  • vysl 8 yıl önce Şikayet Et
    Düşünceye katılıyorum.
    Cevapla