Zokora adliyede Emre ifadesi verdi

Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora, kendisiyle ilgili ırkçı ifadeler kullandığını iddia ettiği futbolcu Emre Belözoğlu'nun yargılandığı dava kapsamında Trabzon'da talimatla ifade verdi.

GİRİŞ 13.03.2013 13:38 GÜNCELLEME 13.03.2013 14:35

Zokora, beraberindeki Trabzonspor Kulübü avukatı Nusret Yılmaz ile Emre Belözoğlu'nun yargılandığı İstanbul'daki bir dava kapsamında talimatla ifade vermek için Trabzon Adliyesi'ne geldi.  Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade veren Zokora, daha sonra özel otomobili ile adliyeden ayrıldı.  Avukat Nusret Yılmaz, Adliye Sarayı çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, Zokora'nın, Belözoğlu hakkında İstanbul'da açılan dava kapsamında ifade verdiğini belirterek, ''Davanın konusu Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında İstanbul'da oynanan müsabaka sırasında Belözoğlu'nun Zokoraya sarf ettiği ırkçılık içeren sözlerden dolayı şikayetimizdir. Asıl yargılama İstanbul'da devam etmektedir'' dedi.  Zokora'nın ifadesinde, Belözoğlu hakkındaki şikayetini tekrarladığını belirten Yılmaz, ''Zokora, ifadesinde müsabaka sırasında Fenerbahçeli futbolcu Belözoğlu'nun kendisine yönelik ırkçılık ve ayrımcılık içeren sözlerini tekrar etti. Zokora, şikayetini yineleyip Belözoğlu'nun cezalandırılmasını istedi'' diye konuştu.    

-Olayın geçmişi-    

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında İstanbul'da 15 Nisan 2012'de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk grubu maçında Belözoğlu ile Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora arasında sözlü tartışma yaşandı.  Maç bitiminde Zokora, tartışmada Belözoğlu'nun kendisine ırkçılık ve ayrımcılık içeren sözler sarf ettiğini iddia etti.  Belözoğlu hakkında Kartal'da Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 17. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada hakim, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) ilgili maddesi gereği sporla ilgili davaların 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldüğü kararına atıfta bulunup ''görevsizlik kararı'' ile dosyayı söz konusu mahkemeye göndermişti.  Belözoğlu'nun yargılanmasına 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.  İddianamede ise Belözoğlu'nun ''ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle'' Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 14/2. maddesi kapsamında 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.