TFF'den yeni sezonda yabancı VAR kararı!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Süper Lig'de yeni sezonda yabancı VAR hakemlerinin kullanılacağını açıkladı.

GİRİŞ 14.08.2026 14:21 GÜNCELLEME 14.08.2026 14:43
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'de yeni sezonda yabancı VAR hakemlerinin görev alabileceğini açıkladı.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun futbolda yeni sezon için paylaştığı mesajda şu ifadeler yer aldı:

"ULUSLARARASI TECRÜBEYE SAHİP VAR HEKEMLERİNDEN SÜPER LİG'DE FAYDALANACAĞIZ"

"Hakemlerimizin gelişimini desteklemek amacıyla yeni sezonda VAR alanında da önemli bir adım atacağız. Kendi VAR hakemlerimizin gelişim ve adaptasyon sürecini desteklemek, özellikle genç ve gelecek vadeden hakemlerimizin sahadaki yönetimlerine tam anlamıyla odaklanabilmelerini sağlamak amacıyla, UEFA ve FIFA tarafından üst düzey organizasyonlarda görevlendirilen, uluslararası tecrübeye sahip VAR hakemlerinden belirlenen protokol çerçevesinde Trendyol Süper Lig'de faydalanacağız. Yeni teknolojilere uyum sağladığımız bu süreçte, uluslararası bilgi ve tecrübeyi Türk hakemliğine aktararak kendi hakemlerimizin gelişimine katkı sağlayacak; Türk futbolunun, kulüplerimizin ve müsabakalarımızın yararına olabilecek her seçeneği değerlendirmeye devam edeceğiz."

Ahmet Polat Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Polat

Editör Hakkında

22 Ağustos 1996’da Yalova’da doğdu. Lisans eğitimini 2023 yılında Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2023 yılında İstanbul’da başladı. Şu an Haber7.com’da mesleki hayatını sürdürmektedir.
YORUMLAR 13
  • Abdullah 4 hafta önce Şikayet Et
    @fahri
    Cevapla
  • Fahri 1 ay önce Şikayet Et
    MHK başkanı neden GSli sen önce bunu açıkla.
    Cevapla
  • Cimbombom 1 ay önce Şikayet Et
    Kullanılacak demiyor. Kullanılabilir diyor. Yani, sadece GS'yın evinde oynayacağı FB maçlarında yabancı var aktif olacak daha önceki gibi... şimdiden yerini yapıyor.
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar yabancı futbolcudan sonra, bir bu eksikti. Hatta, TFF başkanını da yabancılardan seçelim bari...
    Cevapla
  • katkı 1 ay önce Şikayet Et
    yabancı sayısı ve yaş kuralı sayesinde 10-20 milyonluk genç oyuncular için Türkiye istediğinde 50 milyonlar istenmeye başlandı. Türk futboluna çok büyük(?) katkı oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle