G.Saray maçındaki penaltı pozisyonu Trio'da yorumlandı: İçeride dışarıya bakmadan devam

Trio ekibi, Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Antalyaspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonlarını masaya yatırdı.

G.Saray maçındaki penaltı pozisyonu Trio'da yorumlandı: İçeride dışarıya bakmadan devam
G.Saray maçındaki penaltı pozisyonu Trio'da yorumlandı: İçeride dışarıya bakmadan devam
GİRİŞ 14.12.2025 11:15 GÜNCELLEME 14.12.2025 11:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trio ekibi, Süper Lig'in 16. haftasındaki Antalyaspor - Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonlarını yayıncı kuruluşta değerlendirdi.

Eski hakemler iki penaltı beklenen pozisyona dair şu yorumları yaptı.

Jakobs'un eline çarpan top sonrası Antalyasporlu oyuncular penaltı bekledi. (Görüntü yayıncı kuruluş beIN Sports'tan alındı)

Antalyaspor'un penaltı beklediği pozisyonda, Jakobs'un eline gelen topta bir ihlal var mı, devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Normal koşullarda, farklı bir skorda çok tartışılabilecek bir pozisyondu bu. Çünkü niye? Ele temas edilen pozisyonlarda çok fazla penaltıya yakın yorumlar yapılıyor, beklentiler oluşuyor. Bu benim açımdan çok net. Oyuncunun vurduğu top zemine yakın bir yerden giderken oyuncunun ayağından sekiyor ve tamamen doğal konumdaki eliyle buluşuyor. Sekti, eline geldi diye değil, oyuncunun eli doğal konumda olduğu için bu pozisyonun devam etmesi son derece doğru. İçeride mi, dışarıda mı diye o yüzden bakmama gerek yok diye düşünüyorum. Asla böyle pozisyonda elle oynamayı düşünmeyiz.

"İÇERİDE DIŞARIYA BAKMADAN DEVAM..."

Bahattin Duran: Jakobs'un eli önce açık, sonra vücudu dönerken doğal olarak, olması gerektiği gibi kapanıyor ve en doğal haline geliyor. Sekti diye değil, Jakobs'un konumu doğal. Jakobs'un eli olabilecek en doğal pozisyonda vücudun dönüş pozisyonuna göre. O yüzden de burada ben de bir ihlal olmadığını düşünüyorum. İçeride, dışarıya bakmadan "devam kararı doğru" diyorum.

Bülent Yıldırım: Sol ayağıyla oynamaya çalışıyor oyuncu. O top sekiyor ve toparlama şansının olmadığı, doğal konumdaki eli sola doğru açıldı. Top ayağının altından sekti ve kolu kapanırken de geldi. Bence de devam. Çünkü oyuncunun vücut aksiyonu tamamen doğal.

Kazımcan Karataş'ın yerde kaldığı pozisyon. (Görüntü yayıncı kuruluş beIN Sports'tan alındı)

Kazımcan'ın ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda devam kararı doğru mu?

Bahattin Duran: Hissedince eli Kazımcan burada kolay bir şekilde düşmüş. Burada bir ihlal görmüyorum. Devam kararı doğru.

Deniz Çoban: Bence de devam kararı doğru.

Bülent Yıldırım: Rakibin eli çok kuvvetli ve etkili bir şekilde güç içererek itmiş olsaydı... Bence burada etki yoruma açık. Eli hissettiği anda Kazımcan da rahat bırakıyor. Daha kuvvetli bir darbe olsa burada penaltı derdim. Bu haliyle devam.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    içeride dışarıda yapı şike
    Cevapla
  • VATAN 4 saat önce Şikayet Et
    Yapinin hashasi hakemleri !
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Ortayı kesmiş belki gol olacak.niye bazı savunmacılar iki elini ceza sahasında arkada tutuyorlar. Gole giden oyuncu düşünce neden sarı oda orta saha falan oralarda veriliyor. Bunlar işlerine geldiği gibi yorum yapıyor. Bunların futbol bilgisi sorgulanır.
    Cevapla
  • Türk 5 saat önce Şikayet Et
    gs hala her şeye rağmen korunup kollanıyor çünkü arkası lobi önü eto.
    Cevapla
  • Rıza 3 saat önce Şikayet Et
    Avrupa maçında nesri ye dokunmadan kendini attı, adamları yine 10 kişiyle yendiniz, yapınız dışarıda çalışıyor.
    Cevapla
  • Majesty 5 saat önce Şikayet Et
    Kuş türleri bu sıralar oldukça alıngan ve ağlak oluyorlar. Özellikle kanarya cinsi
    Cevapla