Zirve yarışında kritik randevu: Muhtemel 11'ler

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Zorlu maç ne zaman ve hangi kanalda olacak?

GİRİŞ 01.11.2025 09:29 GÜNCELLEME 01.11.2025 09:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor'u konuk edecek. Galatasaray, 28 puanla liderliğini sürdürürken Trabzonspor ise 23 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Galatasaray ile Trabzonspor maçı bugün RAMS Park'ta saat 20.00'de başlayacak. Maçı hakem Cihan Aydın yönetecek. Karşılaşma beIN Sports üzerinden ekranlara gelecek.

Süper Lig'de çıktığı 10 karşılaşmada 9 galibiyet ve 1 beraberlik yaşayan Galatasaray, topladığı 28 puanla en yakın takipçisi Trabzonspor'un 5 puan önünde 11. haftaya lider girdi. İkinci sıradaki Trabzonspor ise 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda 23 puan elde etti.

MUHTEMEL İLK 11'LER

Galatasaray: Uğurcan, Sallai, Lemina, Abdülkerim, Eren, Torreira, Sara, Sane, Yunus, Barış Alper, Osimhen

Trabzonspor: Onana, Pina, Savic, Batagov, Mustafa, Oulai, Folcarelli, Zubkov, Muçi, Augusto, Onuachu

GALATASARAY'DA KİMLER EKSİK?

Sarı-kırmızılı ekipte, Trabzonspor maçı öncesi önemli eksikler bulunuyor.

Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez sarı kart cezası, İlkay Gündoğan da sakatlığı sebebiyle Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek. Ligin 8. haftasındaki Beşiktaş derbisinde sakatlanarak oyundan çıkan Fildişi Sahilli Wilfried Singo'nun durumu ise maç saatinde belli olacak.

TORREIRA SARI KART SINIRINDA

Galatasaray'ın Uruguaylı oyuncusu Lucas Torreira, sarı kart sınırında bulunuyor. Tecrübeli orta saha, bu maçta da sarı kart görmesi halinde 12. haftadaki Kocaelispor maçında forma giyemeyecek.

SAHASINDA 31 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray, RAMS Park'ta oynadığı son 31 resmi maçta rakiplerine mağlup olmadı. İç sahadaki son yenilgisini geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında İsviçre temsilcisi Young Boys karşısında 1-0'lık skorla yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasında iç sahada 31 resmi maça çıktı.

Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki Türkiye Kupası finalinden bir görüntü.

Galatasaray, bu süreçte 22'si Süper Lig, 5'i UEFA Avrupa Ligi, 2'si Ziraat Türkiye Kupası ve 2'si UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 31 resmi müsabakada 23 galibiyet, 8 beraberlik yaşadı.

LİGDE 18 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de çıktığı son 18 müsabakada yenilmedi. Ligde son yenilgisini geçen sezonun 29. haftasında deplasmanda Beşiktaş karşısında yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 18 maçta 17 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Sarı-kırmızılılar, söz konusu süreçte rakiplerinin ağlarını 47 kez sarsarken, sadece 7 gol yedi.

Galatasaray, geride kalan haftalarda Süper Lig'in en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı konumunda. Sarı-kırmızılılar, geride kalan 10 haftada 25 kez rakip fileleri havalandırarak ligin en golcü takımı olmayı başardı.

Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi 6, Eren Elmalı, Barış Alper Yılmaz, Leroy Sane ve Victor Osimhen üçer, Yunus Akgün 2, Gabriel Sara, Lucas Torreira, Davinson Sanchez ve İlkay Gündoğan ise birer kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray'ın bir golünü ise rakip oyuncu kendi kalesine attı.

Ligin başından kalesinde sadece 5 gol gören Galatasaray, geçen hafta konuk ettiği Göztepe'yi 3-1 mağlup etmesiyle İzmir ekibinin elinden "en az gol yiyen takım" ünvanını aldı.

UĞURCAN ÇAKIR İÇİN DUYGUSAL MAÇ

Galatasaray'ın milli file bekçisi Uğurcan Çakır, eski takımı Trabzonspor'a karşı duygusal bir maça çıkacak. Bordo-mavili ekibin kadrosunda 2012'de dahil olan Uğurcan, Karadeniz ekibine yaz transfer döneminde veda etti. Milli file bekçisi, Karadeniz ekibiyle 4 maça çıktıktan sonra 2 Eylül'de 27,5 milyon avro garanti bedelle Galatasaray'ın yolunu tuttu. Uğurcan, uzun yıllar formasını giydiği ve kaptanlığını yaptığı Trabzonspor'a karşı rakip olarak sahada yer alacak.

Sarı-kırmızılı ekip, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde son 3 sezonda Trabzonspor'u konuk ettiği maçlarda puan kaybetmedi.

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde RAMS Park'ta Trabzonspor'a karşı oynadığı maçları 4-3, 2-0 ve 2-1'lik skorlarla kazandı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 16
  • hilal71 1 ay önce Şikayet Et
    cimbom; son haftalarda compakt oyun ve hibrid savunmayı çok iyi uyguluyor. bu sayede skoru erken buluyor. ikinci yarı rölantide oynuyor ki cimbomun rölantisi bile ülke futbolunun üstünde. lemina'nın stoper oynadığı, ilkay'ın da oynamadığı bir kadroda compakt oyunda sıkıntı olur mu bakalım bunu da göreceğiz.
    Cevapla
  • Mülayim 1 ay önce Şikayet Et
    Okan buruk sahadan da buruk ayrılacak. Bu kez istediği gibi olmayacak. Lige biraz heyecan gelsin. Puan farkı artarsa ligin tadı kalmaz. Bu sefer de böyle olsun bakalım. Trabzonspor kazansın artık. Avrupa yolu açılıyor yavaş yavaş...
    Cevapla
  • hakan 35 1 ay önce Şikayet Et
    Sen rüyamı gördün hayırdır şu trabzonla uğraşmayı bırakın artık işinize bakın
    Cevapla
  • Mülayim 1 ay önce Şikayet Et
    Kaybetme sırası geldi. Cimbom bu kez kaybedecek. Trabzonspor iyi oynamasa da bire penaltı kazanır ve maçı koparır gibi görünüyor. Hakem bir de kırmızıyı sarı ile birleştirirse tam Cimbom olur ve vs patlar. Böylelikle fenerin ekmeğine tereyağ sürer. Dikkatli olun demedi demeyin...
    Cevapla
  • Tırı vırı 1 ay önce Şikayet Et
    Ne garip bugün iki kardeş takımın maçı var ama ne gariptir manşetlerde hep fb,bjk maçı sergen ve tedosco hoca ile yatıp kalkıyorlar medya istediği gibi milleti yönlendiriyor, fatih hocanın ismi hiç geçiyormu ts başkanı maç hakkında konuşmuyor alt yapı vurgusu yapıyor, medya başka manşetler atıp gs,ts maçının üstünü örtüp milleti uyutuyor,ama ts,fb maçı öncesi hergün bir açıklama yapıyorl
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle