Süper Lig ekibi gece yarısı ateş püskürdü: Marifet racon kesmekte mi?
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, 2-1 kaybettikleri Trabzonspor maçının ardından MHK'ye tepki gösterdi.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Çaykur Rizespor sahasında konuk ettiği Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu.
Karşılaşmanın ardından Çaykur Rizespor kulübü maçtaki hakem kararlarına ve Merkez Hakem Kurulu'na sert tepki gösterdi.
Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
Eyyy MHK...
Bizden ne istiyorsunuz...
Ne yapmamızı bekliyorsunuz....
Marifet racon kesmekte mi?
Hangi hesaplaşmanın faturasını Çaykur Rizespor camiasına kesmeye kalkıyorsunuz!!!
Psikolojik direncimizi mi test ediyorsunuz?
Bizler sahada oynamaya çalışırken sizler sabrımızla mı oynuyorsunuz?
Rizespor camiasının Umutlarını yıkmayın...
Trendyol Süper Lig'in ilk haftasından itibaren sahada kalmak ve sahada oyunumuzla var olmak için mücadele ediyoruz. Bizler sahada kalma gayreti içerisinde olurken bazı kararların canımızı yakması ve bunun artarak devam etmesi bardağı taşırma noktasına getirmiş, verilen ve verilmeyen tartışmalı kararlar artık içinden çıkılmaz bir boyuta ulaşmıştır.
Sezon başından itibaren VAR'ını yoğunu ortaya koyan oyuncularımızın direnci maalesef ğunu ortaya koya dijital müdahalelerin yetersizliği ile kırılmış veya kırılmaya çalışılmaktadır.
Gelinen noktada bugün oynadığımız Trabzonspor maçının 30. dakikasında Hojer'e yapılan tartışmasız penaltı olarak değerlendirilecek pozisyon konusunda herkes ortak karara VAR'mış, ancak maç yöneticilerinin tutumu futbolun olağan akışına aykırı gerçekleşmiştir.
Sahada futbol oynama azminde olan oyuncularımızın mücadelesi oyunun akışına uymayacak şekilde durdurulmuştur. Rakip oyuncuların zamana oynadığı hiçbir pozisyonda karta başvurulmadığı gibi maçın sonuna eklenen süre hepimizi şaşırtmıştır.
Takımımızın saha içi mücadelesini alamsız düdükler ile düşürülmeye çalışılmış, kolay fauller ile oynamamıza müsaade edilmemiştir.
Futbolun temel değerleri arasında olan eşitlik ilkesinin sahada her takıma aynı uygulanmasını, futbolcular dışındaki bütün paydaşların top çevirmeyi bırakmasını istiyoruz. Futbol sahada oynanan bir oyundur. Sahada kalmalıdır, VAR olan kuralların yerine kimsenin kendi bakış açısını getirme hakkı yoktur.
Türkiye Merkez Hakem Kurulunu (MHK) sporun ruhuna zarar verecek hakem tutumlarını sorgulamaya, güven kaybını derinleşmeden ortadan kaldırmaya davet ediyoruz. Hiçkimse 'Görmedim, duymadım, bilmiyorum.' demesin. Vicdanı olanlar, görüyor, duyuyor ve biliyor.
Hasan Yavuz Bakır
Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü
-
rivrivriv 1 saat önce Şikayet EtBoş işler. Taraftara yaranma çabası. Bişey değişmez. Anadolu kulübü diyorsunuz. Küçülmeye gidin hepiniz,ligin kalitesini düşürün. Buna istanbuldaki takımlar da dahil fetöcüler hariç.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Selenra 1 saat önce Şikayet EtSaviç topa vuruyor, top da rakipten sekip dışarı cikiyor. Rizeli topcuda dengesini kaybedip düşüyor. Neyin penaltısı?Beğen Toplam 5 beğeni
-
Aslan 1 saat önce Şikayet EtRizesporu 2. Ligde görmek istiyoruz.zerre kadar sevmemBeğen Toplam 2 beğeni
-
Ercan 1 saat önce Şikayet EtHakem bu prnaltıyı verse bir 15 gün hak magduriyeti ceza alır artık hiç bir hakem ve var gs ve ts hakkında hiç bir şey yapamaz yoksa ya ceza alır yada düdüğünü asar.Beğen Toplam 2 beğeni
-
İlhan ERTEM 1 saat önce Şikayet EtMesele Trabzon'a gelince gündem oluyor. AciiiiiBeğen Toplam 4 beğeni