Galatasaray penaltı kazandı! Sosyal medya ayağa kalktı
Süper Lig'in 23. haftasında oynanan Galatasaray-Adana Demirspor maçında Galatasaray'ın kazandığı penaltı tartışmalara sebep oldu.
![Galatasaray penaltı kazandı! Sosyal medya ayağa kalktı](https://i20.haber7.net/resize/1280x720//haber/haber7/photos/2025/06/galatasaray_penalti_kazandi_sosyal_medya_ayaga_kalkti_1739117768_9847.jpg)
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, Adana Demirspor'u konuk etti.
Karşılaşmanın 11. dakikasında Osimhen'in pasına hareketlenen Mertens, Semih'in müdahalesiyle yerde kaldı.
Hakem Oğuzhan Çakır, pozisyonda penaltı noktasını gösterirken, karara sosyal medyada tepki yağdı.
ESKİ HAKEMLER NE DEDİ?
Ahmet Çakar: Böyle bir ligi izlediğim için utanıyorum! Şu pozisyona penaltı verdiler ve VAR müdahale etmedi. Yazıklar olsun!
Deniz Ateş Bitnel: Galatasaray lehine verilen penaltı kararı yanlış! Bu bir temaslı aldatma...! Mertens sarı kart görmeliydi!!!
Mustafa Denizli: VAR niye çağırmıyor? Bu teması hakem olduğu yerden yanlış değerlendirebilir. VAR, haksızlığı gidermek ve hakeme yardımcı olmak için var.
Ali Palabıyık: Penaltı pozisyonunu ilk izlediğimde penaltı dedim ikinci izlediğimde VAR çağırıp, Mertens'e sarı kart verecek diye düşündüm. Biz bunu düşünürken VAR bunu nasıl düşünemez?
Bülent Yıldırım: Bazı kararlar vardır, sübjektiftir. Türkiye ikiye bölünür, 'burada müdahale yeterliydi, yetersizdi' dersiniz. Bu, izahı mümkün olmayacak kadar açık bir hata. Semih top için ayağını yere koydu, ekstra olarak genişletmedi. Mertens topu kurtardıktan sonra, ayağının burnunun ucunu sürtecek, gelecek ve takacak. Hakemi aldatacak. Hakem buna penaltı çaldı. VAR incelemesi, kontrol yapıldığı esnada siz hakemin kararın yanlış olduğunu ispat edebilecek bir kanıtla ortaya çıkabiliyorsanız ve bu pozisyon aldatma ise hakemi monitöre davet edersiniz. Bu penaltının iptali, Mertens'in sarı kartla cezalandırılması gerekir. Hakem de VAR da sınıfta kalmış benim için. Çok net bir aldatma görüyorum ben.
Bahattin Duran: Bu kadar açık, benim için bir aldatma bu. Mertens götürüyor ayağını. Semih ayağını yere koydu, Mertens gitti bileğini büktü ve ayağını ona vurdu. Benim için de net bir aldatma bir kere bu. Burada Adana Demirspor'un endirekt serbest vuruşla başlaması lazım. Mertens de sarı kart görmeli. Burada temaslı bir aldatma, öyle bir şey değil. Tamamen Galatasaraylı oyuncu penaltıyı almak için ayağını götürüyor, vuruyor ve hakemi de aldatıyor. Bu hakemi aldatmaya yönelik harekete çok güzel bir örnek. Burada VAR'ın da mutlaka müdahil olması gerekiyor. Onun için sordum. Yüzde kaç oranında buna 'penaltı değil' denir diye. Oğuzhan Çakır'ı bu sezon en çok eleştirdiğimiz konu şuydu; ceza sahası içinde karar vermiyor. Verirse yanlış çıkıyor ama genelde VAR'a kararı bırakıyor.
Deniz Çoban: Bir şeyi atlamayalım, bir FIFA hakemi önü bu kadar açıkken, bu açıdan pozisyonu takip ediyorken böyle bir kararı vermemesini beklerim. Tartışmasız, her şey önünde. Bütün şartlar oluşmuş, önü kapalı değil, uzak değil. 'Bu pozisyonu nereden izlemek istiyorsun' deseler, Oğuzhan Çakır 'şuraları boşaltın, önüm açılsın' der. Bütün koşullar oluşmuşken bu kararı vermesi hakem açısından kabul edilemez. UEFA'da da, seminerlerde de, artık eğitim paketinde de VAR'ı ikinci plana koydu UEFA. Bunu değerlendirirken VAR üzerinden olayı tartışmıyor. Biz problemlerimizi VAR üzerinden çözmeye baktığımız sürece bunları tartışmaya devam ederiz.
-
Doğrusöyler 12 saat önce Şikayet EtFener bunun gibi onlarca peenaltı kazandı.. ligin ilk yarından adanademirspo galatasasaray karşiısında iki haksız penaltı kazandıBeğen
-
Onur 12 saat önce Şikayet Etfb ve gs harici takimlar adam olsalar bundan sonra bu iki takımın maçlarına çıkmıyoruz diyerek tepki verirler. Ama nerede iki takımın elinde oyuncak oldu lig.Beğen
-
Vatandaş 38 12 saat önce Şikayet EtAlın size yabancı var hakemi buyrun burdan yakın, geçen hafta Rize ye bu hafta Adana'ya demekki yabancı hakemde bir halt değil, bence çok konuşan yöneticileri susturacaksın bakın herşey nasıl düzeliyorBeğen
-
beyazselim 13 saat önce Şikayet Etprofesyonellik adı altında bunlar yapılıyor sahtekar ve rezilsiniz ayıp ya buradan jazandıgınız parayı çocuklarınızla yiyorsunuz...Beğen
-
YALNIZ KURT 13 saat önce Şikayet Etbu Gs herkesi satın almış helâl olsun çok büyük külüpmüş vala dünyaya rezil oldukBeğen Toplam 1 beğeni