Fenerbahçe şikayet etmişti! FIFA kokartı elinden alındı

Antalyaspor-Fenerbahçe maçındak kararlarıyla gündem olan ve sarı-lacivertlilerin TFF'ye şikayet ettiği hakem Cihan Aydın'ın FIFA kokartının elinden alındığı iddia edildi.

GİRİŞ 02.10.2024 18:49 GÜNCELLEME 02.10.2024 19:24
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında  Fenerbahçe'nin Antalyaspor’u 2-0 yendiği maçın ardından karşılaşmanın hakemi Cihan Aydın'ın verdiği kararlar tartışma konusu oldu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, maçtaki hakem hatalarına ilişkin bir video hazırladıklarını ve TFF'ye başvuruda bulunduklarını duyurdu.



Acun Ilıcalı tepki gösterdi

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, düzenlendiği basın toplantısında Cihan Aydın'ın performansını eleştirerek "Bizim maçta VAR kalktı! 18.6 saniyede maç başladı! Türkiye'de bu kadar kısa sürede VAR incelemesi var mı? Tabletten pozisyona bakarken maç başladı!" ifadelerini kullanmıştı.

"Hakem de Galatasaraylı olursa ne olacak"

Basın toplantısında Antalyaspor-Fenerbahçe maçının hakemi Cihan Aydın'ın MHK'de bir toplantıya Galatasaraylı bir nick ile katılmasının hatırlatılması üzerine Acun Ilıcalı "Hakem Cihan Aydın bir toplantıya kızının nicki ile katılıyor. Evladımızın 'En büyük Galatasaraylı Mira' nicki ile giriyor. Buradan sonrasını ben konuşmayacağım artık! Bu sezon içinde çok büyük skandal gibi gelmiyor! Daha büyük skandallar yaşadık! Kızı Galatasaraylı, hakem de Galatasaraylı olursa ne olacak." açıklamasını yapmıştı.

FIFA kokartı alındı

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre hakem Cihan Aydın'ın FIFA kokartı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alındı. 

Öte yandan Merkez hakem Kurulu, hakem Cihan Aydın'a Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında maç vermedi.



Cihan Aydın kimdir?

Cihan Aydın, 30 Ağustos 1992'de Bursa'da doğdu. Türk futbol hakemi olarak Süper Lig'de görev yapmaktadır. Hakemlik kariyerine genç yaşta başlayan Aydın, 2022 yılında Süper Lig'deki ilk maçını yöneterek üst seviyede görev almaya başlamıştır.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Atko 37 dakika önce Şikayet Et
    Bu acun Türkiye' verdiği zararı hiç kimse vermedi ahlâkî olarak
    Cevapla
  • Misafir 45 dakika önce Şikayet Et
    Federasyon öyle bi karar alırsa adını fenerasyon olarak değiştirsin
    Cevapla
  • Hakikat 45 dakika önce Şikayet Et
    Fırat Aydınus'un oğlu fbliydi ve fb maclarında tribünde hem de babasının maç uonettigi maçlarda görüntüleri var formayla siz eğer gerçekten tarafsız iseniz o zamanlarda bu hakemi neden gündem yapmadınız.Ayrica Okan Burukun sixleri üzerinden algı yapan basın Mert Hakan hakemi saha ortasında "buradan çıkamazsınız" diye tehdit ederken ve ceza almaz iken acaba bu basın neredeydiniz!
    Cevapla
  • Misafir 49 dakika önce Şikayet Et
    fb'nin tek düşmanı Ali Koç.
    Cevapla
  • doğrusu bu. 52 dakika önce Şikayet Et
    Acun gerçekleri söylemiş gesenin var incelemesi uzun sürüyor. Sivasspor maçı ile Türk futbol tarihine ofsaytımsı kavramı girmişti. hakemlerin geseyi kolladigi son 10 yıl çok bariz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle