Antalya'da tartışmalı pozisyon! Eski hakemler 'penaltı' dedi

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Antalyaspor ile karşılaştığı maçta tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Eski hakemler pozisyonun penaltı olup olmadığını değerlendirdi.

Antalya'da tartışmalı pozisyon! Eski hakemler 'penaltı' dedi
Antalya'da tartışmalı pozisyon! Eski hakemler 'penaltı' dedi
GİRİŞ 29.09.2024 23:48 GÜNCELLEME 29.09.2024 23:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de oynanan Antalyaspor - Fenerbahçe maçının ilk yarısında Edin Dzeko'ya yapılan bir müdahale sosyal medyada çok konuşuldu.

Mücadelede oyun 0-0 devam ederken ceza sahasında topla buluşan Dzeko, hafif sağ çaprazda kaleci Piric'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda Antalyasporlu savunma oyuncusu Veysel Sarı'nın hamlesi ile kendini yerde buldu.

Bunun üzerine Fenerbahçeli oyuncular penaltı bekledi ancak hakem Cihan Aydın oyunu devam ettirdi. 

İşte tartışmalara sebep olan o pozisyon:

Görüntü beIN SPORTS'tan alındı

Görüntü beIN SPORTS'tan alındı

Görüntü beIN SPORTS'tan alındı


ESKİ HAKEMLER NE DEDİ?

Mücadelenin ardından Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'nın da "Bugün olanları herkes gördü zaten. Net penaltı pozisyonu. İncelenmemesi. Bizim VAR'ların kısa sürmesi. Garip." ifadeleri ile tepkisini dile getirdiği pozisyon için eski hakemler yorumlarını yaptı.

DZEKO - VEYSEL POZİSYONUNA GELEN YORUMLAR ŞÖYLE:

AHMET ÇAKAR: Veysel'in Dzeko'nun sol ayağına yaptığı müdahale açık bir penaltı.

FIRAT AYDINUS: Ceza sahasındaki Dzeko-Veysel mücadelesinde Veysel’in kalçasıyla yapıp koluyla desteklediği dikkatsiz müdahale sebebiyle bu pozisyonda penaltı kararı verilmeliydi.

Görüntü TV 8.5'tan alındı

DENİZ ÇOBAN: Hakem elle oynama kararı verdi. Veysel, açık ve çok net Dzeko'nun ayağına darbede bulunuyor, destek ayağını bozuyor. Çok açık bir penaltı. İspatlanabilir bir ihlal. Penaltı verilmesi, VAR'ın devreye girmesi, Veysel'e sarı kart gösterilmesi gerekiyordu. / beIN TRİO

BAHATTİN DURAN: Veysel'in yaptığı hareket, çok net penaltı. Veysel'in bir eli var Dzeko'nun sırt bölgesinde, kalçasıyla da kalçaya temas var. Buradan dolayı penaltı düşünülebilir. VAR buna müdahale etmez. Ancak, elimizde net bir kanıt var. Veysel, sağ ayağıyla pozisyon alan Dzeko'nun sol ayak bileğine çok net vuruyor. Bu vuruş Dzeko'da çok net etki bırakıyor ve ayak darbesiyle düşüyor. Ayak darbesinden dolayı penaltı. Bu kanıtlanabilir, bu çok net kanıt. VAR müdahalesi olmalı. VAR müdahalesiyle penaltı verilmeli. Ancak, önce hakem de görecek. Hakem eğildi izledi. Hakem görmüyorsa da çok net kanıt var, bu kanıtla birlikte VAR olsam penaltı için hakemi izlemeye davet ederdim. / beIN TRİO

BÜLENT YILDIRIM: Hücum oyuncusu ayağı oraya koyup teması aldı falan yok. Defansif oyuncunun hamlesine bakılır. Dzeko istediği gibi konumlanma hakkına sahip, Veysel'in aşağıdan yaptığı hamle krampona, bileğe geliyor. Onu gördük, tartışacak bir şey yok. Net bir penaltı. Hakem yukarıdaki şarjı değerlendirirken bunun normal ikili mücadele olduğunu düşündü, şahsim fikrim. Çok net ayağa müdahale, çok net penaltı, çok net VAR müdahalesi daha doğru olurdu. / beIN TRİO

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Nerede fenerbahçenin düşmanlari hakemler feneri kayırıyor penaltı veriyor diyenler demekki hakemler fenerbahçeyı doğramaya çalışıyor herşey net ve ortada zaten daha hakem ataması yapılmadan çıkıp hakemlere laf atan başkan ve teknik direktörleri hakemi dün tehdit etmeleri burada açık ve net olan danışıklı bi dövüş var kimse kusura bakmasın ligi dogramaya başladılar ama planları bozulacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Sahtekar Djeko herzaman ki gibi kendini atiyor Yaziklar olsun size
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Ali Koç un çeteleri devrede
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    doğranmaya aynen devam maalesef
    Cevapla
  • Bülent toraman 1 saat önce Şikayet Et
    Yok ya bu liyakatsız hakemlerle bu lig bitmez tff Osman başkan devreye girip komple yabancı hakem getirmeli bizim genç hakemleride Avrupa’da hakem okullarında bir sene kurslara göndermeli Avrupadan sertifika almayan hakemlik yapamaz demeli adamlar mahalle maçı gibi maç yönetiyorlar milyonluk futbolcular var asamın ayağı kırılsa kim ödeyecek parasını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle