TFF duyurdu! Süper Lig'de yabancı 'VAR' hakemi dönemi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in son haftasına kadar kritik maçlarda yabancı VAR hakemi görevlendirileceğini açıkladı.

GİRİŞ 12.04.2024 11:15 GÜNCELLEME 12.04.2024 12:22
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

TFF, UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile yaptığı görüşmelerin ardından bu sezonun sonuna kadar kritik maçlara yabancı VAR hakemi geleceğini açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi." denildi.

İşte TFF'den yapılan açıklama:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile görüşmeleri sonucunda, Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirilecek.

TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi.

Yabancı Video Yardımcı Hakeminin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle; Video Yardımcı Hakemin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak.

Süper Lig'in 32. haftasında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) ataması yapılacak maçlar şu şekilde:

Ankaragücü - Gaziantep Futbol Kulübü

Fatih Karagümrük - Fenerbahçe

Alanyaspor- Galatasaray"

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 144
  • Tekin 2 hafta önce Şikayet Et
    Kumar bahis i iddayı ,bitir kaldır lig düzelir. Yatır 50 lira kaldır 500.000 lira ile ligler düzelmez ALT ligler darphane gibi bunları tv de yazarı çizeri söyler anlatır hepsimi yalancı böyle birşey yok igler kirli düzen içinde,temiz eller harekatı olmalı.
    Cevapla
  • stres savar 2 hafta önce Şikayet Et
    ALLAHIM aklımı koru insanların derdine bak bunların şımarıklığına bak YABANCI FUTBOLCULARA SAÇIP SAVURDUKLARI YETMEDİ ŞİMDİ SIRA YABANCI HAKEMLERDE
    Cevapla
  • Sabırsız 2 hafta önce Şikayet Et
    Galatasaray dışındaki tüm takımlar bu işe çok sevinirler
    Cevapla
  • Ruhs 2 hafta önce Şikayet Et
    Algıcı şb TFF olmadan ne halde herkes görüyor Emre malok onur ve engin daha ne diyeyim yüz olsa sizde
    Cevapla
  • Zafer 2 hafta önce Şikayet Et
    Var odasında hiçbir Türk hakemi olmaması lazım yoksa pek inandırıcılığı kalmaz
    Cevapla
  • Sabırsız 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok güzel bir davranış fedarasyon bunu daha önce yapsaydı Türkiyede bu olaylar olmazdı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle