Süper Lig ekibinin canını sıkan karar! FIFA'dan transfer yasağı

FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağına çarptırılan Samsunspor’un transfer yasağı yeniden aktif hale geldi.

Süper Lig ekibinin canını sıkan karar! FIFA'dan transfer yasağı
Süper Lig ekibinin canını sıkan karar! FIFA'dan transfer yasağı
GİRİŞ 21.03.2024 17:42 GÜNCELLEME 21.03.2024 17:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağına çarptırılmış, CAS tarafından da onaylanmıştı.

Konuyu İsviçre Federal Mahkemesine taşıyan Samsunspor’un cezası ötelenmiş ve kış transfer sezonunda transfer yapabilmişti. Kulüpten bugün yapılan yazılı açıklamada, askıya alınan transfer yasağının yeniden aktif hale geldiği ifade edildi.

"Askıya alınan transfer yasağı kararı yeniden aktif hale gelmiştir"

Samsunspor’dan konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, “Bildiğiniz üzere, FIFA tarafından kulübümüze iki dönem transfer yasağı uygulanmış ve ilgili karar CAS tarafından onanmıştı. Ardından, İsviçreli Avukatlarımız İsviçre Federal Mahkemesi nezdinde itirazda bulunmuş ve transfer yasağı kararı geçici olarak durdurulmuştu. Bunun neticesinde, Kulübümüz 2023/24 futbol sezonu kış transfer döneminde transfer yapmaya devam etmişti. FIFA tarafından bugün Kulübümüze ve Türkiye Futbol Federasyonuna gönderilen yazı neticesinde; İsviçre Federal Mahkemesi, transfer yasağının geçici olarak durdurulması kararını ortadan kaldırmıştır. Bir diğer ifadeyle, askıya alınan transfer yasağı kararı yeniden aktif hale gelmiştir. İsviçre Federal Mahkemesi’ndeki davada nihai karar verilmemiş olup, hukuki süreç şimdilik devam etmektedir. İsviçre Federal Mahkemesindeki gelişmeler yakından takip edilmekte olup, ilerleyen süreçte bilgilendirme yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Erciyes 1 ay önce Şikayet Et
    Samsun özlüyoruz, Samsun'u seviyoruz. Ama 1980 ve 90ların dürüst, kendi için oynayan, karakterli Samsun'unu... Onun bunun kuklası olan Samsun'u değil..
    Cevapla
  • ilyasova 1 ay önce Şikayet Et
    FİFA nın < aklı ile kalbi >çelişmiş olmalı ki bu kararı vermiş :)
    Cevapla
  • Enes keskiner 1 ay önce Şikayet Et
    Samsunspor düşmanları ile dolmuş burası merak etmeyin Samsunspor ligde kalacak ve önümüzdeki sezon Avrupa hedefimiz var en büyük Samsunspor şampiyon Samsunspor
    Cevapla
  • Kulakkaba 1 ay önce Şikayet Et
    Reis bu transfer yasaklarına sebebiyet verecek şekilde kulüplerin paralarını har vurup harman savuran kulüp yöneticilerine bir el atmalı bu ne rezalet ya.
    Cevapla
  • Osman45 1 ay önce Şikayet Et
    Tarihte en fazla küme düşen takım dünya rekoruna gidiyor
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Tarihte en fazla şampiyon olan takım da SAMSUNSPOR bunuda bilesin.
    Cevapla
  • istanbul sokakları 1 ay önce Şikayet Et
    sana ne lan sen de takımını söyle hangi takımı tuttuğunu ya fb.gs.yada bjk dir. il takımın bile yoktur .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle