TFF'den hakem performanslarının yükselmesi için yeni uygulama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hakem Akademisi, Trendyol Süper Lig'de müsabaka hakemlerinin maç performansını yukarıya taşımak için analiz uygulaması başlattı.

TFF'den hakem performanslarının yükselmesi için yeni uygulama
TFF'den hakem performanslarının yükselmesi için yeni uygulama
GİRİŞ 21.03.2024 14:24 GÜNCELLEME 21.03.2024 14:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hakem Akademisi, Trendyol Süper Lig'de analiz uygulaması başlattı.

TAKIMLARIN ANALİZLERİ HAKEMLERE İLETİLECEK

Federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamada, Süper Lig'in 30. haftası itibarıyla karşılaşmalarda mücadele edecek takımların analizlerinin, maçlar öncesinde müsabakayı yönetecek hakemlere iletilmeye başlandığı belirtildi.

UEFA'nın da benzer bir sistem kullandığının ifade edildiği açıklamada, uygulamanın takım dizilişi, hücum ve savunma anlayışı, geçişler, duran toplar, fauller, sarı, kırmızı kart ve ofsayt pozisyonları gibi başlıklar altında yapılan analizlerle hakemlerin maç performanslarına katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.

Hakem Akademisinin bu yeni uygulamasında yapılan analizlerin, takımların oynadıkları son 3 maçın veri ve görüntüleri dikkate alınarak güncelleneceği, böylelikle hakemlerin oynanacak müsabakalara daha hazırlıklı ve donanımlı çıkmalarının sağlanacağı aktarıldı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • avşiar 1 ay önce Şikayet Et
    Israr ediyorum.hakemlerin cemaat bağlantısı araştırılmalı ve devlet borcunu ödemeyen kulüplere el koymalı.milletin parasıyla milleti birbirine düşürmeye çalışan yöneticilere el çektirilmeli
    Cevapla
  • Yunus 1 ay önce Şikayet Et
    Yabancı TFF Başkanı, yabancı MHK Başkanı, yabancı PFDK, yabancı saha ve VAR hakemleri gelmediği sürece bu lige adalet falan gelmez. Hele bu Büyükekşi geldiğinden bu yana rezillikler hepten arttı.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    aslında hakemlerde hicbir sıkıntı yok korku sindirme mobink maç vermeme dinlendirme ismi altında ceza emir verme bu maç böyle şu maç şöyle bitecek gibi gibi baskıları yapmassa tff sorun çıkmaz. onun için tff tüm kurullarıyla def olup istifa etmeli.
    Cevapla
  • Taraftar 71 1 ay önce Şikayet Et
    Bırakın bu işleri var geldi yok oldu gitti,yarı otomatik ofsayıt sistem geldi ama 10 dakika sonra gösteriyorlar onun bile hilesini yaptılar bazılarına ofsayıt oluyor bazılarına hiç birşey, bunada bir çare bulurlar tff başkanı olduğu sürece kimi destekleyeceğini bilir o
    Cevapla
  • ali 1 ay önce Şikayet Et
    gs fb bjk ts taraftarı olup olmadığını araştırın. öyleyse kapıdan içeri sokmayın. sene içinde üç bariz hata yapanı hemen yollayın yenisini alın. iki seneye herkes mum gibi olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle