TFF, derbi öncesi yeni VAR uygulamasını duyurdu!

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 28. haftasından itibaren VAR hakeminin yanında VAR SUPPORT / VAR Destekleyicisi sisteminin kullanılacağını açıkladı.

GİRİŞ 01.03.2024 17:05 GÜNCELLEME 01.03.2024 17:41
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 28'inci haftasından itibaren ve Turkcell Süper Kupa ile Ziraat Türkiye Kupası finallerinde gelecek sezona hazırlık kapsamında VAR Support (VAR Destekleyicisi) uygulamasına geçileceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"Trendyol Süper Lig'de 28. haftadan itibaren ve Turkcell Süper Kupa ile Ziraat Türkiye Kupası Finallerinde gelecek sezona hazırlık kapsamında VAR Support uygulamasına geçilecektir. Müsabaka esnasında UEFA Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi Finali'nde ve EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da uygulanan VAR hakeminin yanında, ikinci bir VAR hakemi VAR SUPPORT / VAR Destekleyicisi sistemi kullanılacaktır.

VAR hakemlerinin gerisinde ikinci bir VAR hakeminin görev yapacağı sistemde nihai karar yine VAR hakemine ait olup, 'VAR destekleyicisi' sadece ekran takibi ile en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda VAR'a yardımcı olacaktır.

VAR Support Sistemi'nin Trendyol Süper Ligi'nin kalan maçlarında uygulanacağı müsabakalar:

28. Hafta: Beşiktaş-Galatasaray

30. Hafta: Trabzonspor-Fenerbahçe

34. Hafta: Fenerbahçe-Beşiktaş

37. Hafta: Galatasaray-Fenerbahçe

Ayrıca VAR Support Sistemi'nin uygulanacağı diğer maçlar:

- Turkcell Süper Kupa maçı

- Ziraat Türkiye Kupası Final maçı"

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 48
  • Haluk 2 ay önce Şikayet Et
    Gel bakalım, sarıların kırmızısı....
    Cevapla
  • Ali Veli 2 ay önce Şikayet Et
    Fb kasımpaşa maçındaki var hakemi gibi hakemler gönderilmedikçe Türkiye'de alınan hiç bir karar objektif olarak değerlendirilmez.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    sistem FB için
    Cevapla
  • Osmanlı 2 ay önce Şikayet Et
    Var da Türk hakemleri olmamalı. Hepsi taraftar.
    Cevapla
  • DARK 2 ay önce Şikayet Et
    Futbolu yasaklayın. Sahaları yeşil alan yapın, İnanın şiddet sona erer, kara para, rant, vs. hepsi biter. BIKTIK ARTIK BU FIRILDAK DÜZEN MERKEZİ TFF VE FUTBOLDAN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle