Süper Lig'in yayıncısı belli oluyor! Anlaşma çok yakın

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ortaklaşa kurulan Yayın İhale Komisyonu, Riva'da toplandı

GİRİŞ 14.02.2024 15:53 GÜNCELLEME 14.02.2024 15:54
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ortaklaşa kurulan Yayın İhale Komisyonu, Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir araya gelerek çalışmalarını sürdürdü.

Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Dursun Özbek ile Rams Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ'ın yanı sıra TFF 2. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari İşler ve 1. Lig'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Orhan, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Kulüp Lisans İşleri ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay ile Mali İşlerden ve Yeni Teknolojilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erman Kalkandelen yer aldı.

2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için verilen tekliflerin komisyon tarafından değerlendirildiği toplantıda, Türk futbolunun dünya çapında tanınırlığını artıracak, kulüplerimize daha fazla gelir yaratacak satış, pazarlama stratejileri ve iş birliği konularıyla beraber futbolda önde gelen ülkelerin sağladığı yayın gelirleri de karşılaştırılmalı olarak masaya yatırıldı.

İHALE KAPALI VE PAZARLIK USULÜYLE YAPILIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri hakkında düzenlenen ihale, İhale Genel Şartnamesi'ne ve her bir pakete ilişkin Özel Şartnameler'e uygun olarak kapalı teklif ve pazarlık usulüyle yapılıyor.

SÜRECİN 29 ŞUBAT'A KADAR TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devrine ilişkin ihalenin 29.02.2024 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor. Türkiye Futbol Federasyonu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmadığı gibi tüm teklifleri reddetmekte veya ihaleyi iptal etmekte serbesttir.

beIN SPORTS İLE ANLAŞMA YAKIN!

Süper Lig'de beIN Sports'un 3 sezonluk dönemi sona ererken yeni yayın ihalesi sonuçlanmak üzere... beIN Sports, Süper Lig Yayın ihalesini almaya çok yakın.

150 MİLYON DOLAR İÇİN UĞRAŞILIYOR

beIN Sports'un son teklifinin 120 milyon dolar seviyesine geldiği kaydedildi. Ayrıca TFF ve Kulüpler Birliği'nin rakamın 150 milyon dolar olması için büyük uğraş verdiği aktarıldı.

Öte yandan yayın ihalesinde TFF ve beIN Sports'un da baş başa kalmak üzere olduğu vurgulandı. Kısa süre içinde resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    Verilen teklifle daha önce ki yapılan anlaşmadan alınan para arasında ki uçurumun ülke futbolunun nasıl bir çirkef içinde olduğunun en büyük göstergesidir, önce ki anlaşma 550 m. $, şimdi verilen teklif 120 m. $ varın gerisini siz düşünün.
    Cevapla
  • Mustafa Yıldız 2 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim fark etmez isderse 1 tirilyon olsun bizden alacaklar bence daha da aşagı çekilse 350 tl ödüyorum bu senede olacak 700 kesin
    Cevapla
  • Faruk 2 ay önce Şikayet Et
    Kaçak seyredersek olacağı budur
    Cevapla
  • Salih 2 ay önce Şikayet Et
    Cep telefonu ile çekilen görüntüler bile yayıncı kuruluşun görüntülerinden kaliteli.
    Cevapla
  • Seçkin 2 ay önce Şikayet Et
    Bence yayın ihalesi açılmasın trt alsin maçları
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Saran medya 200milyon versede o ihaleyi alamaz sebebinide herkez biliyor katarlilar üzülmesin
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ikisininde 30 milyon taraftarı varya onlar alsınlar Anadolu kulüpleri nin yerinde olsam para vermem bu lige
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle