Ankaragücü'nün zemin isyanı! "Hep polemik oluyor"

Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, Galatasaray'ı konuk edecekleri maç öncesi Eryaman Stadı'nın zemininin tartışma konusu yapılmasına tepki gösterdi.

GİRİŞ 13.02.2024 15:24 GÜNCELLEME 13.02.2024 16:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ile Eryaman Stadı'nda yapacakları maç için saha zeminiyle ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını ve zeminin daha iyi durumda olduğunu açıkladı.

Fırat, yaptığı yazılı açıklamada, 8 Şubat'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Gençlerbirliği-Trabzonspor maçının ardından Eryaman Stadı'nın zemininde bakım çalışmalarının hızlı bir şekilde başladığını vurguladı.

"SAHANIN DURUMU BUGÜN İTİBARİYLE DAHA İYİ"

İsmail Mert Fırat, zemininden dolayı eleştirilen Eryaman Stadı'ndaki son durumla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Eryaman Stadı'nda 2023-2024 sezonunda lig ve kupada Ankaragücü ve Gençlerbirliği toplam 29 karşılaşma oynadı. Fakat zemin konusu bazı rakiplerle oynanacak karşılaşmalardan önce hep polemik oluyor. Bu konuda kararı verecek kurum TFF'dir. TFF, 2-6 Şubat tarihleri arasında statta oynanan 3 karşılaşma sonrası 7 Şubat'ta burada denetim yaptı ve Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşması için oynanabilir onayı verdi. Stat, o maçın bitimiyle 10 günlük bakıma alındı. Teknolojinin verdiği tüm imkanlar maksimum seviyede kullanılarak sahaya bakım yapılıyor. Ankara'da iklim şartları da mevsim normallerinin çok üzerinde gidiyor. Sahanın durumunun bugün itibarıyla 7 Şubat'ta raporlanan sahadan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Futbolcu sağlığı tabii ki tüm kulüplerimizin önceliğidir. Ama burada akla gelen ilk soru 6 gün içerisinde 4 karşılaşmada oynayan oyuncuların sağlığının, pazar günü karşılaşmaya çıkacak oyunculardan daha mı değersiz olduğudur. Aslında TFF'nin vereceği karar, bize bu sorunun da cevabını vermiş olacak."

"KONYA MAÇI BU KARŞILAŞMANIN ÖNEMİNİ ARTIRDI"

Başkan Fırat, Galatasaray ile 18 Şubat Pazar günü yapacakları maç konusunda ise "Konyaspor karşılaşmasında aldığımız mağlubiyet, bu maçın önemini daha da artırdı. Spor kamuoyunun tamamının tartışmasız penaltı olarak yorumladığı pozisyonda 3 dakikalık bir inceleme sonrası verilen hatalı karar, Konya'dan puansız ayrılmamıza neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Bu karara ilişkin VAR kayıtlarını Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) resmi yollarla istediklerini hatırlatan Fırat, "Daha önce bazı kulüpler için bu kayıtlar kamuoyuyla paylaşılmıştı. Kulüp olarak biz de TFF'den gelecek cevabı bekliyoruz. TFF'nin tarafsız ve her kulübe eşit yönetim anlayışı ile bu kayıtları bizimle paylaşacağına inanıyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • A_R_S 2 ay önce Şikayet Et
    Demek isteyince bakım yapabiliyorsunuz. Bugüne kadar zemini düzeltmemek işinize geldi herhalde. Bazı kulüpler özellikle kötü zemin olsun maç oynanamasin berabere bitsin pesindeler
    Cevapla
  • Hakiki 1903 2 ay önce Şikayet Et
    Sahanin zemini 15 gun icinde yenileniyor bu da sadece bir macini başka bir sahada oynaman demek bu iş neden uzuyor anlamadim, bastirin parayi yaptirin yada geldiginiz birinci lige geri donun hatta orada bile olmayin millet para harcayip sahasini hali gibi yapiyor ama spor kulubu değil sanirsin kahvehane den yonetici getirmişler
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    konya maçını yoksa maddi destekmi geldi bitaraftan Allah var kandıramazsın adalet er yada geç yerini bulur çıkın fb ye nasıl oynadıysanız oynayın
    Cevapla
  • Fırat 2 ay önce Şikayet Et
    Sahasının bakımını iyi yapamayan beceriksizler.Kendi futbolcusunun sağlığını düşünmeyen bir yönetimden beklenen bir açıklama.Yuh ....Federasyon;Sahasının bakımını yapamayan bütün takımlara para ve saha kapatma cezası vermeli.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Fenerbajçe oynarken kimse itiraz etmedi.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    f.bahçe kupa maçını orda oynayacak bakalım o zamanda böyle konuşacakmısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle