Hatayspor'a büyük şok! Dudziak FIFA'ya şikayet etmiş

Tunuslu futbolcu Jeremy Calvin Dudziak, sözleşme imzalamasından 10 gün sonra yaşanan deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor'u alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle FIFA'ya şikayet etti.

Hatayspor'a büyük şok! Dudziak FIFA'ya şikayet etmiş
Hatayspor'a büyük şok! Dudziak FIFA'ya şikayet etmiş
GİRİŞ 06.02.2024 18:15 GÜNCELLEME 06.02.2024 18:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Tunuslu futbolcu Jeremy Calvin Dudziak'ın sözleşme imzaladıktan 10 gün sonra yaşanan deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Süper Lig ekibi Atakaş Hatayspor'u alacakları ödenmediği gerekçesiyle FIFA'ya şikayet ettiği ortaya çıktı.

AA muhabirinin FIFA'dan elde ettiği 31 Ağustos 2023 tarihli belgeye göre, sözleşme imzalamasından 10 gün sonra deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Hatayspor'un Tunuslu oyuncusu, FIFA'ya yaptığı başvuruda bu dönemde alacağı 124 bin avro ödemesini talep etti. Dudziak'ya ayrıca alacaklarına ek olarak yüzde 5 gecikme faizi ile avukat ve dava masraflarının da Hatayspor tarafından karşılanmasını istedi.

FIFA'nın Dudziak'ı kısmen haklı bularak futbolcuya 45 bin 632 avro (1,5 milyon lira) ödenmesine karar verdiği öğrenildi. Bu ödemenin yapılamaması durumunda ise kulübe transfer yasağının geleceği ifade edildi.

Yıl dönümü paylaşımı

Futbolculuk kariyerine Alman ekibi Hertha Berlin'de sürdüren Dudziak, sosyal medya hesabından depremin yıl dönümünde yaptığı paylaşımda, "Hatayspor'la anlaştıktan sonra takımla beraber bir hafta geçirdik. Maalesef hepimizi üzen talihsiz felaket yaşandı. Sonrasında kulübümle ve hocamla görüştükten sonra karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Basında çıkan asılsız haberler sonrası bu açıklamayı yapma gereği duydum. Hiçbir şekilde Hatayspor'dan para talebim olmamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarım." ifadelerini kullandı.

3 maçta süre aldı

Dudziak, 26 Ocak 2023 tarihinde imzaladığı sözleşme ile Hatayspor'a transfer olmuştu. Sözleşmeye göre, futbolcuya 5 ay boyunca aylık 24 bin avro olmak üzere toplamda 120 bin avro ile ek olarak 4 bin avro ev ve araba kiralaması için ödeme yapılacaktı.

6 Şubat 2023 tarihindeki deprem nedeniyle lig maçları süresiz olarak ertelenmiş ve Hatayspor'un ligden çekilmişti. Futbolcu, 26 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında ise 3 maçta süre almıştı.

KAYNAK: AA
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 9
  • Oku 2 ay önce Şikayet Et
    Yorum yapanlar keşke önce haberin tamamını okusa adam açıklama yapmış kesinlikle yalan haber para talebim olmamıştır diye.
    Cevapla
  • İsimsiz 2 ay önce Şikayet Et
    Şikayet etmesi doğal. Hataysporda para yoksa nasıl transfer yapabiliyor? Ve transfer yaptıkları futbolcular beleş oynamıyordur diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Mikci 2 ay önce Şikayet Et
    Haberde. Sanki. Çelişki var. Adam dava etmedim diyor
    Cevapla
  • Ercisli 2 ay önce Şikayet Et
    Ben her zaman derim nerden alırsan al ama kuzey Afrikadan futbolcu alma. Yetenek var ahlak yok. Gelen oynamadan yatarak para alıp gitti. Bunun gibi bir sürü örnek var futbolla ilgisi olan herkes bilir. Belhanda ghezzal feguli aatıf dirar slimani ve daha birçok kişi sayılır. Hiç biri performans vermedi
    Cevapla
  • Patnoslu 2 ay önce Şikayet Et
    Belhanda ve Fegoli Galatasaray'ın iki şampiyonluğunun mimarları. Ghezzal Beşiktaşın son şampiyonluğunda takımın en iyilerinden biriydi. Evet Kuzey Afrikalı futbolcularda para takım aidiyetinin önüne geçiyor bazen ama bu adamlara yatarak para kazandı demekte insafsızlık olur.
    Cevapla
  • başgan 2 ay önce Şikayet Et
    ula ne doymaz insanlar bu topçular. tunuslu deyince Müslüman belledim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle