Türk futbolunda devrim gibi karar!

TFF'nin naklen yayın ihalesi yaklaşırken, Kulüpler Birliği Vakfı'nın ihaleye katılma kararı Türk futbol tarihinde yeni bir sayfa açabilir.

GİRİŞ 24.01.2024 09:07 GÜNCELLEME 24.01.2024 10:33
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Türk futbolunda 2024'te yepyeni bir sayfa açılabilir. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in yeni naklen yayın ihalesine hazırlanırken devreye kulüpler girdi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın (KBV) son toplantısında Türk futbolunun seyrini değiştirecek bir karar alındığı ve bunun hayata geçirildiği öğrenildi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre; mevcut yayıncı kuruluş beIN Group'un ihaleye son anda girmesi ve/veya beklenenden daha düşük bir teklifte bulunmasını önlemek amacıyla KBV 'iktisadi işletme' vasfını da kullanarak TFF'ye 300 bin TL yatırdı ve ihale şartnamesini aldı.

KBV'nin naklen yayın ihalesine girerek hakları satın almak istediği, masadaki seçenekler arasında, her maçın ayrı ayrı pazarlanmasının da olduğu öğrenildi.

YASAYA UYGUN

Vakıflar kazanç paylaşma amacı taşımıyor. Ancak 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu'nun 26. maddesinde belirtildiği üzere, vakıflar; amacını gerçekleştirmeye yardımcı olmak ve vakfa gelir temin etmek amacıyla, iktisadi işletme kurabilir ve kurulmuş şirketlere ortak olabilirler.

KBV'nin bu yasa çerçevesinde ihaleye girmek için harekete geçtiği belirtiliyor.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 76
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Her sene gs yi sampiyon yapiyorlar
    Cevapla
  • KÖKSAL 3 ay önce Şikayet Et
    Devrim gibi karar, süper kupa rezaletinin üçlü çetesinin İstifa etmesiyle gerçekleşir
    Cevapla
  • Mülayim 3 ay önce Şikayet Et
    Bu lig ancak 10 milyon eder fazla da verilmez....
    Cevapla
  • Almanci 3 ay önce Şikayet Et
    Birakin naklen yayin isine para yedirmeyi. Emekliler futbolu seyretmek istiyorsaniz serbet kanallarda var.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Anadolu kulüpleri korunsun, yoksa üç kulübe farklı tarife olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle