Fenerbahçe, Başakşehir'i 90+4'te yıktı

Trendol Süper Lig'in 22. haftasında lider Fenerbahçe, Rams Başakşehir'i son dakikalarda bulduğu golle 1-0 mağlup etti.

GİRİŞ 24.01.2024 22:02 GÜNCELLEME 25.01.2024 10:08
Bu Habere 386 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Başakşehir ile karşılaştı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan müsabakayı Fenerbahçe 1-0 galip tamamladı. Sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren golü 90+4'te penaltıdan Batshuayi kaydetti. Maçı 9 kişi tamamlayan Başakşehir'de Joao Figueiredo ve Philip Kenny ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 57'ye yükseltti. Ligde 8 maç sonra kaybeden Rams Başakşehir ise 27 puanda kaldı.

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, sahasında Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Başakşehir de deplasmanda Konyaspor ile 3 puan mücadelesine çıkacak.

Kartal'dan 2 zorunlu değişiklik

 Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Yılport Samsunspor maçının ilk 11'ine göre kadrosunda zorunlu 2 değişikliğe gitti.

Deneyimli teknik adam, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada sakatlıkları bulunan Leonardo Bonucci ile Fred Rodrigues'i kadroya dahil edemedi.

62 yaşındaki çalıştırıcı, bu isimlerin yerine Serdar Aziz ile Rade Krunic'i 11'de değerlendirdi.

RAMS Başakşehir karşısında kalede Dominik Livakovic'i oynatan Kartal, savunma hattını Mert Müldür, Serdar Aziz, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluşturdu. Orta sahada İsmail Yüksek ile Rade Krunic'e şans veren tecrübeli teknik adam, kanatlarda İrfan Can kahveci ile Dusan Tadic'i oynattı. Gol yollarında Edin Dzeko, onun arkasında ise Sebastian Szymanski görev aldı.

Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz, Alexander Djiku, Bartuğ Elmaz, Lincoln Henrique, Mert Hakan Yandaş, Cengiz Ünder, Emre Mor, Joshua King ve Michy Batshuayi ise yedek soyundu.

Bonucci riske edilmedi

Fenerbahçe'de hafif ağrısı bulunan İtalyan savunmacı Leonardo Bonucci, riske edilmedi.

Adalesinde ağrıları olan tecrübeli stoperin yerine Serdar Aziz, maça ilk 11'de başladı.

Djiku ayağının tozuyla kadroda

Fenerbahçe'nin Ganalı savunmacısı Alexander Djiku, RAMS Başakşehir maçının kadrosuna dahil edildi.

Afrika Uluslar Kupası'nda ülkesinin elenmesinin ardından yaklaşık 7 saatlik uçak yolculuğuyla maç günü İstanbul'a gelen tecrübeli savunmacı, savunmadaki eksiklik nedeniyle kadroya alındı.

8 eksik

Fenerbahçe, RAMS Başakşehir karşısında 8 oyuncusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde Afrika Kupası'nda yer alan Bright Osayi-Samuel'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Luan Peres, Miha Zajc, Fred Rodrigues, Leonardo Bonucci ve Miguel Crespo maçta forma giyemedi.

Bu isimlerin yanı sıra sakatlığını atlatan ancak henüz hazır durumda olmayan Becao da kadroda yer almadı. Öte yandan İngiliz kanat Ryan Kent de teknik heyet kararıyla kadroya alınmadı.

Krunic ligde ilk kez 11'de

Fenerbahçe'nin yeni transferi Rade Krunic, ligde ilk kez ilk 11'de görev aldı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Adanaspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de oynayan Krunic, geçtiğimiz hafta Yılport Samsunspor maçında ise yedek soyunmuş ve sonradan oyuna dahil olmuştu.

Krunic, Süper Lig'de ilk 11'de ilk karşılaşmasına ise RAMS Başakşehir karşısında çıktı.




RAMS Başakşehir: 0 - Fenerbahçe: 1

Stat: Fatih Terim

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Erdem Bayık, Anıl Usta

RAMS Başakşehir: Volkan Babacan, Dubois, Duarte, Ba, Lima, Onur Ergün, Deniz Türüç, Ömer Ali Şahiner (Dk. 33 Emirhan İlkhan), Berkay Özcan, Figueiredo, Piatek (Dk. 59 Keny)

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Serdar Aziz, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek (Dk. 58 Batshuayi), Krunic, İrfan Can Kahveci (Dk. 58 Cengiz Ünder), Szymanski, Tadic (Dk. 86 Emre Mor), Dzeko

Gol: Dk. 90+4 Batshuayi (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

Kırmızı kartlar: Dk. 45+2 Figueiredo, Dk. 90+3 Keny (RAMS Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 12 İsmail Yüksek, Dk. 20 Oosterwolde, Dk. 77 Batshuayi, Dk. 90+6 Emre Mor (Fenerbahçe), Dk. 25 Ba, Dk. 76 Onur Ergün, Dk. 77 Dobuis, Dk. 84 Lima, Dk. 90+2 Deniz Türüç (RAMS Başakşehir)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 386
  • Turan 3 ay önce Şikayet Et
    Adaletten bahsedeceksek önce yıllardır gelenek haline gelen ve ligin 2.yarısından itibaren talimatlarla ve teşvik primleri ile desteklenen bir taktik olan Fenerbahçeye karşı 90 dakika 11 oyuncunla defans yapma mantığınından bahsedeceksiniz. Yıllardır Fenerbahçenin emeği çalındı. Penaltı adaleti sağladı.
    Cevapla
  • son osmanlı 3 ay önce Şikayet Et
    hakem az yardım etmiş bir sıfır kırmızı kart penaltı oh ne ala
    Cevapla
  • Aydoğan ŞENEL 3 ay önce Şikayet Et
    Açık penaltı. Verilmemeliydi ki .Hakemi kutlamak lazım .Fenerbahçe müthiş efor sarf etmiş .Kutlamak lazım. Öküz altında buzağı aramayalım.
    Cevapla
  • Taraftar 3 ay önce Şikayet Et
    Hakem ve TFF yine iş başında...!
    Cevapla
  • tarafsız 3 ay önce Şikayet Et
    böyle galibiyetin olduğu lig takım farketmez beş para etmez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle