İşte Borussia Dortmund'un, Nuri Şahin için ödediği bonservis bedeli!

Antalyaspor’dan ayrılarak Borussia Dortmund ile anlaşan Nuri Şahin için Alman devinin 500 bin euroluk serbest kalma bedeli ödeyeceği ortaya çıktı.

İşte Borussia Dortmund'un, Nuri Şahin için ödediği bonservis bedeli!
İşte Borussia Dortmund'un, Nuri Şahin için ödediği bonservis bedeli!
GİRİŞ 30.12.2023 14:48 GÜNCELLEME 30.12.2023 14:48
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ani bir kararla Antalyaspor’dan ayrılan ve Alman devi Borussia Dortmund ile anlaşma sağlayan Nuri Şahin, ortaya koyduğu performansın yanı sıra hem Süper Lig hem de kulüp tarihine geçmeyi başardı. 2021-2022 sezonunda futbolculuğu bırakarak teknik patron olan Şahin, Antalyaspor’a bonservis getirisi sağlayarak ayrılacak ve tarihe geçecek.

500 bin Euro geliyor

İlk teknik adamlık kariyerini Antalyaspor’da yaşayan Şahin, Akdeniz ekibine bonservis getirisi sağlayacak. Sözleşmesinde bulunan 500 bin Euro’luk serbest kalma maddesini kullanacak Borussia Dortmund, bu bedeli Antalyaspor’a ödeyecek. Transferin resmiyet kazanmasının ardından Nuri Şahin, Antalyaspor tarihinde ilk kez bonservis bedeli getiren teknik adam olacak. Süper Lig’de ise ikinci isim olarak öne çıkacak. 

İlk bonservis Skibbe ile geldi

Süper Lig tarihinde bonservis geliri sağlayan ilk teknik adam ise Michael Skibbe oldu. O dönem Süper Lig’de yer alan Eskişehirspor’da başarılı bir performans sergileyen Alman teknik adam, Hertha Berlin tarafından transfer edildi. Deneyimli teknik adam için o dönemde 250 bin Euro ödendi.

"Hem kulübüme bir bonservis getirerek hem de hayalimi gerçekleştirerek ayrılacağım için gönlüm ferah"

Nuri Şahin, sezon ortasında takımdan ayrılmasının doğru olup olmadığı yönündeki soru üzerine, ideal bir zamanda ayrılmadığını belirtti.

Futbolun dinamikleri ve zamanlamasının çok farklı olduğunu dile getiren Şahin, "Planlamalarımızı yaparken tamamen buraya odaklı planlar yapmıştık her zaman. Geçtiğimiz aylarda çok farklı yerlerden çok ciddi teklifler geldi. Hiçbirini kabul etmedim. Antalyaspor'dan ayrılmayı, inanın sadece bir kulüp için düşünürdüm; o da Borussia Dortmund. Bu teklifin bu zamanda gelmesi benim suçum değil. Oyuncularımın, kulübümün başarısı. Sadece ve sadece Borussia Dortmund'da olduğu için çok düşündüm. Dortmund olmasına rağmen çok düşündüm. Ama hem kulübüme bir bonservis getirerek hem de hayalimi gerçekleştirerek ayrılacağım için gönlüm ferah. Dediğim gibi zamanlama ideal değil, bunu inkar edemem." dedi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Nuri şahin inşallah Dortmuntta diplomasını alıp orada kariyerine debam eferek ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Çok iyi takımlarda oynadı, iyi hocalarla çalıştı kenfini iyi geliştirdi ve geliştirmeye devam ediyor yolun açık olsun Allah yadımcın olsun.
    Cevapla
  • Fellini 4 ay önce Şikayet Et
    Budurumda yine ilklerin takımı beşiktaşmı oluyor. Kıskanmayın arkadaşlar Beşiktaş varken hiç biriniz yoktunuz budamı ilk değil budamı gol değil
    Cevapla
  • Kutahyali 4 ay önce Şikayet Et
    Başarılar dilerim Nuri kardesim
    Cevapla
  • Kutahyali 4 ay önce Şikayet Et
    Başarılar dilerim Nuri kardeşim efendi birisisin
    Cevapla
  • KÖROĞLU 4 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun, kardeşim. Başarıların daim olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle