Erman Toroğlu olay pozisyonu yorumladı! "Beklerseniz yanarsınız"

Spor yorumcusu Erman Toroğlu, İstanbulspor'un sahadan çekilmesine neden olan pozisyonu değerlendirdi.

GİRİŞ 19.12.2023 23:12 GÜNCELLEME 20.12.2023 10:12
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçındaki hakem kararlarına tepki olarak karşılaşmanın ikinci yarısında takımını sahadan çekti.

İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golden önce Loshaj ile Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde yaşanan mücadele sonrasında Loshaj yerde kaldı.

Hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi ve pozisyonun devamında bordo-mavili takım ikinci golünü attı. VAR incelemesinin ardından da hakem Şansalan gol kararını verdi.

Mücadelenin 73. dakikasında saha kenarına gelen İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, hakemin ikinci gol öncesinde faul kararı vermemesine tepki olarak takımını sahadan çekti.

İstanbulsporlu bazı futbolcuların uzun süre oyuna devam etme ısrarına rağmen başkan Sarıalioğlu kararını değiştirmedi ve takımını sahadan çekti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın da saha kenarına gelerek konuştuğu Ecmel Faik Sarıalioğlu kararından dönmedi ve İstanbulsporlu oyuncular soyunma odasına gitti.



A Spor yorumcusu Erman Toroğlu maçın tatil olmasına neden olan pozisyonu değerlendirdi.

İşte Toroğlu'nun açıklamalarından derlenenler:

"Toplumsal olaylar çıkar"

"Benim için sürpriz değil bunlar. Korkuyorum diyorum anlatamıyorum. Korkuyorum derken başka bir şey söyleyeceğim ihale bana yıkılacak biliyorum. Bunun ağzından çıktı diyecekler. Millet sallamıyor. Vahameti bilmiyorlar. Toplumsal olaylar çıkar. Yapmayın! Yapmayın! Olaya neşter vurun beklemeyin. Beklerseniz yanarsınız. Kıyak yapmaya kalkmayın. Bir şey söyleyemeye çalışıyorum çünkü tecrübeliyim. Bir şeyler söylüyorum sinirleniyorum. Pozisyona bir daha baktım. Eğer penaltıysa İstanbulspor penaltı kullanacak skor 2-1 olacak. Hakem veriyor veya VAR çağırmıyor top dönüyor Trabzonspor gol atıyor ve 2-1 öne geçiyor. Olayın ana fikri bu. Sonra televizyondan izliyorlar herhalde ve Başkan aşağıya diyor ki "Takımı sahadan çek"

"Futbol Federasyonu hala farkında değil"

"Yani bazı şeyleri de söylemeden şunu söyleyeyim Futbol Federasyonu hala farkında değil. Şöyle değil bilmiyorlar. TFF Başkanı da bilmiyor federasyon da bilmiyor. Yarayı saracaksın Halil Umut Meler yumruk yedi facia bir olay. Dünyaya rezil olduk. Hani marka değerimiz ben ayrılırken 500'dü 80'e inmişti şimdi 65'lere falan indi herhalde yumruktan sonra. Bir şey söylüyorum bakın. Marka değeri diyorsunuz ama böyle yapamazsınız."



"Dövülmeyecek hakem dövüldü"

"Halil Umut Meler yumruk yedi dimi o yumruğu Meler yemedi diğer hakem arkadaşları yüzünden yedi. Yumruk yiyecek bir adam değil ama toplumda infial oradan oldu. Dövülmeyecek hakem dövüldü. En suçsuz, en hatasızı dövüldü. Hakemdir hata yaptı herkes hata yapar. Böyle bir imkanlar var iken artık hata oranının 0'a yakın olması lazım. Yine olur ama sıfıra yakın olması lazım. Bu pozisyonda görüntü yok ama ben anlatacağım."

"Kim bilir başlarda neler oldu"

"Buraya gelirken İstanbulspor'un bu maçını seyrediyoruz. Kim bilir başlarda neler oldu adam bu hale geldi. Hani bir maç seyretmekle olmuyor. Bu doluyor. Süper Lig böyle bana ne telefonlar geliyor. 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig amatörler de bile. Neler oluyor? diyorlar. "Hakem bulamıyoruz, dayak yiyoruz, neler neler diyorlar. Siz oraya bakıyorsunuz" diyorlar. Büyüklerin maçına bakıyoruz. Türkiye'de futbol federasyonu var. Pozisyona bir daha baktım. Enteresan görüntüler var. Onu söyleyeyim. Bence bakalım."

"Pozisyon net penaltı"

"Ceza sahasının içerisinde oluyor olay. İki futbolcu geliyor. Olaya bakarken 3'lü 4'lü bakacaksın. Ayak, top, diz ve kol. Olay şu: Birinci olay top. Top ceza sahasının içinde Trabzonsporlu futbolcu ayağını uzatıyor, topa bordo mavili futbolcu vursaydı iki futbolcu diz dize çarpışıp Mendy'nin kolu rakibin yüzüne çarpsaydı pozisyonda hiçbir şey yoktu. Ama Mendy ayağını uzatıyor İstanbulsporlu futbolcu topa vuruyor sonra çarpışıyor ve sonrasında suratına kolu geliyor. Pozisyon net penaltı. Hakem göremez, göremeyebilir. Bütün hikaye VAR'daydı. 20 dakika uğraştın neden çağırmadın. Sen karar veremezsin pozisyon net penaltı. Çağır hakemi çağır baksın."



Pozisyonu yorumlayan diğer eski hakemlerin görüşleri ise şöyle:

Bünyamin Gezer: Ayakla değil, kolla olan pozisyon net faul, penaltı olmalıydı

Deniz Çoban: Devam kararı doğru. Penaltı diyecekler olacaktır, saygı duyarım.

Bahattin Duran: Hakemin kararı doğru.

Bülent Yıldırım: Devam kararınını doğru buluyorum. Pozisyonda faul yok.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 143
  • hilal71 4 ay önce Şikayet Et
    hiç bir takım sahayı terkedemez (hakim tatil edebilir),hiç bir takım otobüsü kurşunlanamaz,size göre dünyanın en kötü hakemi bile olsa darp edilemez,hiç bir yönetici-teknik adam-sportif direktör vs. hakemlerin isimlerini veya genel anlamda sistemi hedef gösterip taraftarın önüne atamaz.türk futbolundaki şiddeti önlemek adına bunların her biri ayrı ayrı bir milattır.
    Cevapla
  • hilal71 4 ay önce Şikayet Et
    maçları canlı izleyebilirsem yorum yapıyorum.ama canlı izlesemde izlemesem de maç sonrası tartışma programlarını yaklaşık 15 yıldır izlemiyorum.çünkü yorumcuların çoğu yanlış yolda.hele hakem kararları üzerinden maç yorumlanmasına hiç tahammülüm yok.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Puanlama sistemini kaldıralım. Lig sonuna kadar hangi takım tribünlere daha çok taraftar toplarsa o takım şampiyon olsun.
    Cevapla
  • Polat 4 ay önce Şikayet Et
    O zaman futbol un isminide değiştir fb gs ligi olsun
    Cevapla
  • Gezgin 4 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle Türk futbolu, kendilerine "yorumcu" etiketi takarak TV ekranlarında şov peşinde koşan bu kişilerden kurtulmalı.
    Cevapla
  • Onuncu köy 4 ay önce Şikayet Et
    Çözüm mü? MHK Başkanı ve TFF Başkanı İSTİFA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle