TFF'den Ali Palabıyık'a dava!

Türkiye Futbol Federasyonu, son dönemdeki açıklamalarıyla dikkat çeken eski hakem Ali Palabıyık'a dava açmaya hazırlanıyor.

TFF'den Ali Palabıyık'a dava!
TFF'den Ali Palabıyık'a dava!
GİRİŞ 17.12.2023 12:16 GÜNCELLEME 17.12.2023 12:16
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu, eski hakem Ali Palabıyık'a dava açmaya hazırlanıyor.

Son zamanlarda çeşitli medya mecralarına çıkarak hem TFF Başkanı hem de hakemlerle ilgili açıklamalar yapan eski hakem Ali Palabıyık'a maddi ve manevi tazminat davası açılacağı öğrenildi.

"İDDİALAR YALAN"

Konuyla ilgili Sabah'tan Murat Özbostan'a konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Evet hukukçularımız gerekli çalışmayı yaptı… İddiaların hepsi yalan. Hakem müessesemizi rencide eden bir kişiye en ağır maddi-manevi davayı açacağız. Genel olarak da hakemlerimiz bu açıklamalardan çok rahatsız olmuştur" ifadelerini kullandı.

ALİ PALABIYIK NE DEDİ?

Ali Palabıyık geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada hakem atamaları için şu sözleri kullanmıştı;

"TFF'de son karar her zaman başkan tarafından veriliyor. MHK atamaları yapar ve TFF'ye götürür. TFF'nin imzasıyla basına hakemler açıklanır. Daha önce TFF'de başkanlık yapan bir ismin atamalara bu kadar müdahil olduğunu görmedim, duymadım."

"Hakem atamalarında son söz sahibi her zaman Mehmet Büyükekşi'dir. Atamalar yapılır, Mehmet Büyükekşi'nin masasına koyulur. Mehmet Büyükekşi istediği hakemi değiştirir, istediği hakemi maça atar."

MHK VE AHMET İBANOĞLU'NDAN CEVAP

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, Ali Palabıyık'ın bu iddiaları sonrası, "Bir süredir Türk hakemliği üzerinden kurulan ve komplolarla ilerleyen kumpasın farkındayız. Son günlerde eski hakemler tarafından dile getirilen ve kamuoyunda yer alan iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Gerçeği yansıtmayan bu açıklamaların bugün yapılıyor olması zamanlama açısından manidardır. Neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan, faal olarak görev yapan hakemlerimizi de rahatsız eden bu yalan yanlış ifade ve iddiaların kamuoyu tarafından ciddiye alınmamasını önemle rica ederiz. İddia sahiplerinin ispatla mükellef olduğu kumpas amaçlı bu açıklamalar ile ilgili hukuki süreç de başlatılacaktır." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Yılmaz 4 ay önce Şikayet Et
    Durup dururken adam size niye iftira atsın ki sayın büyükekşi ne çıkarı olabilir bir şeyler ortaya çıksın ki temiz bir futbol olsun hiçbir yere bulaşmadan adaletin verilmediği yerde vatandaş kendi adalet aramaya çalışıyor bu da sizin ayıbınız
    Cevapla
  • recep 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın TFF başkanı Mehmet Bey Ali Palabıyık yalan mı söylüyor tersini ispatla ne demek mahkemeye gidiyorm daha dün bu hakem senin hakemin değilmiydi neye yalan söylesin
    Cevapla
  • Salim 4 ay önce Şikayet Et
    Palabıyık belli bir acigi var kapatmaya calisiyor yakinda chp den aday olursa sasirmayin
    Cevapla
  • Fanatik 4 ay önce Şikayet Et
    Hırsız içerde olunca kapı kilit tutmaz demişler bütün eski hakemler yanlış bir tek siz doğrusunuz ve son sözüm hükümete sizlerde Fenerbahçe üzerindeki baskınızı kaldırın taraftarlar herşeyin farkında
    Cevapla
  • Halk 4 ay önce Şikayet Et
    Yarası olanlar gocunurmus ateş olmayan yerden duman çıkmazmış deveye sormuşlar.... nerem doğru ki demiş... TFF nin bunlara cevabı atı alan Üsküdarı geçti bile olur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle