Ali Palabıyık'tan olay iddialar: Böyle bir başkan hiç görmedim

Hakemliği bırakan Ali Palabıyık, Habertürk canlı yayınında Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemlerle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Ali Palabıyık'tan olay iddialar: Böyle bir başkan hiç görmedim
Ali Palabıyık'tan olay iddialar: Böyle bir başkan hiç görmedim
GİRİŞ 16.12.2023 13:54 GÜNCELLEME 16.12.2023 15:37
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Hakemliği bırakan Ali Palabıyık, Habertürk canlı yayınında Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemlerle ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

İşte Ali Palabıyık'ın o sözleri:

"TFF BAŞKANI BANA DEDİ Kİ..."

Hata yapan hakemler görevlerine devam etti ve ediyor. Ben gibi, spesifik bir tane hata yapmış isimler, belki de başkan tarafından sevilmediğimiz için uzun süre dinlendirilmeye maruz kaldık. Mehmet  Büyükekşi ile birebir görüşme yaptık. Kendisi bana açıkça söyledi 'Sana güvenmiyorum' dedi. Sahada içerisinde kasıtlı hatalar yaptığını söyledi. TFF Başkanı, FIFA hakemine böyle bir yaklaşımda bulunuyor. Ve bu sezon devam ederken oluyor. kendisi bana birçok şey söyledi. Söylediklerini burada söylemeyeyim. Eğer istiyorsa bana bir kağıt verirse, derhal istifamı yazacağımı söyledim. 'Böyle bir şeye gerek yok, devam et' dedi. 'Maç vermiyorsunuz, nasıl devam edeceğim?' diye sordum. Maç verilmeyeceğini söyledi.

"İLK KEZ ATAMALARA BU KADAR MÜDAHİL OLAN BAŞKAN GÖRÜYORUM"

TFF'de son karar her zaman başkan tarafından veriliyor. MHK atamaları yapar ve TFF'ye götürür. TFF'nin imzasıyla basına hakemler açıklanır. Daha önce TFF'de başkanlık yapan bir ismin atamalara bu kadar müdahil olduğunu görmedim, duymadım. 

"TFF GÜVENCE VERMİŞ"

Tüm Türkiye'de infial yarattı bu olay. Sağlıkta, sporda, eğitimde yaşadığımız bu şiddetin önlenmesi en büyük arzumuz. Son 2-3 gündür TFF ile hakemler toplantı halindeydi. Bu toplantıdan maçlara çıkma kararı alındı. TFF'nin her türlü güvenceyi verdiğini duydum.

"2-3 HAFTA ARA BEKLENİYORDU"

Herkesin beklentisi 2-3 hafta maçların oynanmaması yönündeydi. Kimse böyle bir karar beklemiyordu. Siyasi liderlerin vermiş olduğu mesajlar bunda etkili oldu diye düşünüyorum. Futbolun devam etmesi gerekiyor. Maddiyata dayalı en büyük sektörlerden biri ülkedeki. Bunun için de hakemlere ihtiyaç var. Umuyoruz ki suçlular, gerekli cezaları alırlar.

"SİZE GÜVENMİYORUZ' DEMİŞLER"

Büyükekşi'nin saldırıyı gerçekleştiren kişinin aslında çok iyi bir insan olduğu yönünde bir açıklaması oldu. TFF Başkanı, çoğu hakeme mobbing yaptı. Bana karşı takındıkları tavrı birçok hakeme karşı devam ettiriyorlar. Hakemlerin toplantıda Büyükekşi'ye 'Biz size güvenmiyoruz' dediğini duydum.

"BÜYÜKEKŞİ SÜREKLİ ÖN SIRADA"

Mehmet Büyükekşi, hakemlikle alakalı yapılacak bir şey ile ilgili sürekli en ön sırada. Hakemlerin sorunları değil, hatalarıyla ilgili de her daim müdahil oldu.

"BÜYÜKEKŞİ ATAMALARI DEĞİŞTİRİR"

Hakem atamalarında son söz sahibi her zaman Mehmet Büyükekşi'dir. Atamalar yapılır, Mehmet Büyükekşi'nin masasına koyulur. Mehmet Büyükekşi istediği hakemi değiştirir, istediği hakemi maça atar. 

Ahmet İbanoğlu: "İddiaların gerçekle alakası yoktur"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu, eski hakemler tarafından dile getirilen ve son dönemde kamuoyunda yer alan iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını vurguladı.

Ahmet İbanoğlu, AA'ya yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bir süredir Türk hakemliği üzerinden kurulan ve komplolarla ilerleyen kumpasın farkındayız. Son günlerde eski hakemler tarafından dile getirilen ve kamuoyunda yer alan iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Gerçeği yansıtmayan bu açıklamaların bugün yapılıyor olması zamanlama açısından manidardır. Neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan, faal olarak görev yapan hakemlerimizi de rahatsız eden bu yalan yanlış ifade ve iddiaların kamuoyu tarafından ciddiye alınmamasını önemle rica ederiz. İddia sahiplerinin ispatla mükellef olduğu kumpas amaçlı bu açıklamalar ile ilgili hukuki süreç de başlatılacaktır."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Yav biraz vicdan ya. Adam feneri kasıtlı biçdiği açık.
    Cevapla
  • Makul 4 ay önce Şikayet Et
    Bu hakemin şimdi konuşmasının arkasında da tff yi istifaya zorlayan kasimpasa fatih karagimruk istanbulspor kulüplerinin arkasında yatan motivasyon Gs düşmanlığı. Fb bu sezon ölümüne şampiyon olmak için her tuşa basıyor. Şunu anlamadılar Gs bitti demeden bitmez. Federasyon gs liymis bırakın taraftar olmayı tff başkanları daha önce fb başkanı bjk başkanıydı. Aydınlar fb yöneticisiydi.
    Cevapla
  • Mhk TFF 6s el ele 4 ay önce Şikayet Et
    Sen ne saçmaliyon ula bu zamana kadar TFF ile şampiyon oldunuz daha FB şampiyon yapmak için diyor her sene aynı senaryo sizi gidi belgeci takım sizi takım olarak değil siz taraftar olarak da aynisiniz algı sizin renklerinize işlediği gibi kaniniza da işlemiş
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bence federasyonu fesedin.spor bakanlığında bir müdürlüğe bağlayın.3 sene resmi kurum yönetsin.yani kayyum atayın gitsin.
    Cevapla
  • iman 4 ay önce Şikayet Et
    Adamda koca yurek var ama Bunlari aciklamis.2023 de kimse boyle cesaretli konusmaz.Savcilar ne is yapar.Gorev tanimlari nedir.Maas almak mi.Neden otobus kursunlama olayini arastirmiyorlar.Burasi hukuk devleti degil mi
    Cevapla
  • Yarkan 4 ay önce Şikayet Et
    Gs li büyükeksi acilen derhal istifa inşaallah veya görevden alinmalidir inşaallah kulüpler birligi devreye girer
    Cevapla
  • Abdullah 4 ay önce Şikayet Et
    Büyükekşi için Fener kökenli derler ama siyasi yönü ağır basar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle