Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca için istenen hapis cezası belli oldu!

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldıran Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca hakkındaki iddianame tamamlandı. Faruk Koca için 13 yıla kadar hapis cezası istendi.

GİRİŞ 15.12.2023 10:21 GÜNCELLEME 15.12.2023 11:04
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca ve üç kişi hakkında, hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede Meler 'müşteki' olarak yer alırken, Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin 'şüpheli' oldu.

13 YILA KADAR HAPİS!

Faruk Koca hakkında 'kişiyi kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama'dan 10 yıl 1.5 aya, 'tehdit'ten 2 yıla kadar hapis, 6222 Sayılı Yasa'ya aykırılık suçundan da 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep edildi.

Çelikkaya ve Şahin hakkında 11 yıl 1 ay 15 güne, Can hakkında da 2.5 yıla kadar hapis istendi. Tüm sanıklara seyirden men cezası da istendi.

İddianamede, Koca'nın yumruğuyla Meler'in yere düştüğü, tribünden inen Şahin ve Çelikkaya'nın hakeme tekme attıkları anlatıldı. Meler kalktıktan sonra da Can'ın tekme salladığı kaydedildi. iddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 205
  • atalay07 4 ay önce Şikayet Et
    ya peki trübünleri tahrik eden hakemin cezası nedir
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Yapılan doğru değil ama yasaklayın maçları o zaman iş biter spor değil maksat rant bizlerde izliyoruz askerimiz şehit oluyor müslümanlar ölüyor vesselam
    Cevapla
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Ama abarttiniz
    Cevapla
  • Tomarzalı 4 ay önce Şikayet Et
    13 yıl istemek nedir ya asaydınız adamı. Tamam yaptığı şey çok çirkin ve dünya basınında yer aldı falan ama adam öldürmüş gibi ceza istemek neyin nesi. Ay bazında hapis cezası alır o da para cezasına çevrilir büyük ihtimalle
    Cevapla
  • Yorumcu 4 ay önce Şikayet Et
    Ceza verilsin ama bu ceza fazla futbol hayatı artı para cezası bitirilsin. Ali koç yapsa bu cezayı alırmı sizce. Hapis yanlış olur. Niye yanlış çünkü herkese bu ceza verilmiyeceği için yanlış adaletsizlik olur eyer bu cezayî verirlerse herkeze vermeleri lazım adalet yıpranır.
    Cevapla
  • Barış 4 ay önce Şikayet Et
    Adaletin olmadığını itiraf etmişsin en azından o da güzel bunu fark etmiş olman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle