Gözbaşı'ya 'kalleş' söylemi hakaret sayılmadı

Kayserispor eski Başkanı Berna Gözbaşı'ya sosyal medya hesabından 'kalleş' diyerek hakaret ettiği iddiasıyla Cafer Ö.'nün tutuksuz yargılandığı davada, sanığın beraatine karar verildi.

Gözbaşı'ya 'kalleş' söylemi hakaret sayılmadı
Gözbaşı'ya 'kalleş' söylemi hakaret sayılmadı
GİRİŞ 28.11.2023 15:32 GÜNCELLEME 28.11.2023 15:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Olay, geçen yıl 15 Mart'ta, Kayseri'de meydana geldi. Cafer Ö., iddiaya göre, Kayserispor'un Başkanı Berna Gözbaşı'ya yönelik sosyal medya hesabından 'Berna Gözbaşı, Ali Koç ve FB yalakalığı için kardeş olan 2 takım arasına fitne tohumları ekmiş, bu takım bu kadın yüzünden çok kötü günler sizi bekliyor. Siz artık kalleşsiniz' diye yorum yaptı. Şikayet üzerine Cafer Ö. hakkında, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yürütülerek iddianame düzenlendi. İddianame kapsamında, 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

KARAR DURUŞMASI YAPILDI

Kayseri 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına sanık Cafer Ö., İstanbul'dan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, müşteki Berna Gözbaşı'nın avukatı hazır bulundu. Sanık Cafer Ö., "Sözleri ben paylaştım. Ama hakaret kastıyla paylaşmadım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme hakimi Cafer Ö.'nün, söz konusu söylemlerinin, kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp, rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı hitap tarzı olduğu gerekçesiyle söz konusu suçun oluşmadığı gerekçesiyle sanığın, 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlamasından beraatine hükmetti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 1
  • Adlar 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede kanun var Bir Ekmek çal ne kadara ceza Türkiyenin Bank kalari soyun Devleti soyun ayni çeza
    Cevapla