Antalyaspor - Beşiktaş maçına damga vuran pozisyon!

Beşiktaş'ın deplasmanda Antalyaspor ile karşılaştığı maçta Salih Uçan'ın penaltı beklediği pozisyon tartışmalara neden oldu.

Antalyaspor - Beşiktaş maçına damga vuran pozisyon!
Antalyaspor - Beşiktaş maçına damga vuran pozisyon!
GİRİŞ 05.11.2023 19:56 GÜNCELLEME 06.11.2023 12:44
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya geldi.

Salih Uçan "arkasından itildiğini" söyledi

Golsüz eşitlikle 0-0 devam eden mücadelenin 34. dakikasında Beşiktaş'ta Salih Uçan ceza alanı içinde yerde kaldı. Antalyasporlu Erdal Rakip ile girdiği mücadele sonucunda istediği vuruşu yapamayan ve arkasından itildiğini belirten Salih Uçan karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'ya yoğun penaltı itirazlarında bulundu.

VAR monitörüne gitmedi

Kısa bir süre VAR'la konuşan Yaşar Kemal Uğurlu pozisyonu devam ettirerek VAR monitörüne gitmeye gerek duymadı. Beşiktaş cephesinden yapılan şiddetli itirazlar sonuçsuz kaldı.

Beşiktaş'tan paylaşım: "Yediniz yediniz, doymadınız"

Beşiktaş'tan karşılaşmanın devre arasında, "Türkiye Futbol Federasyonu değil Türkiye Fiyasko Federasyonu" ve "Yediniz yediniz, doymadınız. Penaltılarımızı da yemeye devam edin. Sorun değil, tiyatronuzun finalini biz yapacağız!" şeklinde iki paylaşım geldi.



İşte Salih Uçan'ın yerde kaldığı pozisyon:



Erman Toroğlu: "Penaltı verilmesi gerekirdi"

 A Spor ekranlarında pozisyonu yorumlayan Erman Toroğlu, "Penaltı verilmesi gereken pozisyon. Net adama gidiyor kaçırılacak pozisyon değil." şeklinde bir yorum yaptı.



Fırat Aydınus: "Kırmızı değil ama net bir penaltı"

TV 8,5'ta konuşan eski Süper Lig hakemi Fırat Aydınus: "Bu pozisyonun hiçbir yerden tutarı yok çok net görüyor pozisyonu. Galiba VAR hakemi Özgür Yankaya, Yaşar Kemal Uğurlu'nun bir bildiği vardır diyerek çağırmıyor. Yaşar Kemal'in bu kadar net görüp çalmamasını anlamıyorum, Özgür Yankaya'nın çağırmamasına da bir sebep arıyorum. Belki de konuşmada Özgür Yankaya, 'Hocam itme var' dedi ancak Yaşar Kemal, 'Gördüm ama öyle penaltı olmaz' dedi. Böylelikle son 2 haftadır hakemler, 10 kusurlu hareketten olan "itme ve çekmeyi" penaltı olarak çalmıyor. İlk seminerde de Hugh Dallas bunun sebebini açıklar diye düşünüyorum. Bu pozisyon kırmızı değil ama net bir penaltı." dedi.



Deniz Çoban: Erdal'ın topu alma hedefi yok

Deniz Çoban: "Yukarıdan süzülerek gelen bir top var. Topun nereye düşeceği belli. Erdal'ın topu alma hedefi yok. Erdal'ın tek bir hedefi var o da Salih. Arkadaki oyuncu Salih'i bozuyor. Hakemin yeri de gayet iyi. Bana göre net penaltı. Peki VAR buna karışabilir mi? Bu tarz pozisyonlarda hangisine VAR karışacak, hangisine karışmayacak biz de anlamadık. Ama ne olursa olsun açık bir penaltı."

Bahattin Duran: "Görüntü her şeyi anlatıyor.

Bahattin Duran: "Görüntü her şeyi anlatıyor. Salih havadan gelen topa bakıyor, hazırlığını yapıyor ve rahat bir şekilde vuracak. Rakibinin tek odağı Beşiktaşlı oyuncu. Arkadan gelip nizami olmayan bir şarj yapıyor. Bu müdahale net bir penaltı. VAR'la arasında nasıl bir konuşma geçti, buna bakılmalı. VAR hakemi, hakemin önünde olan bir pozisyon olduğu için bu şiddeti en iyi görecek olan hakemdir diye düşünmüş olabilir. Bu pozisyonda VAR çok zorlanmıştır. Net bir penaltıydı ama verilmedi."

Bülent Yıldırım: Ben tartışılacak bir şey göremiyorum

Bülent Yıldırım: "Şüpheye ve değerlendirme hatasına düşecek bir şey yok. Salih topa yakın, Erdal arkadan geliyor. Yandan gelse oyuncu başka bir şey konuşabiliriz. Ben tartışılacak bir şey göremiyorum. Burada bir kırmızı karttan bahsedemeyiz ama penaltıyla birlikte Erdal'a sarı kart çıkmalıydı."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 58
  • adem 5 ay önce Şikayet Et
    bjk o zaman sahadan çekmeliydi takımı bak bir daha yaşanır mı?
    Cevapla
  • Veli 5 ay önce Şikayet Et
    Tffden ftcileri temizlemeden bu iş olmaz..
    Cevapla
  • Erkan 5 ay önce Şikayet Et
    Erman Toroğlu ile Fırat Aydınus u var hakemi yapın
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Üç büyüklerin hepsi haramzade. Anadolu kulüplerini ve Türk halkının hakkını yiyorlar. Borçlarını ödemiyorlar. Olmasalardı Türk sporu daha iyi olurdu.
    Cevapla
  • ağlamayın.. 5 ay önce Şikayet Et
    Ali koça eski başka Lalenin video attığını konuşan yok kimin eli kimin cebinde fb ve bjk bu kadar ağlamayı bırakıp büyük takım hüviyetini kazanmaları lazım tıpkı GALATASARAY gibi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle