Tartışmalara neden olan pozisyon! Rizespor penaltı bekledi

Çaykur Rizespor, Galatasaray'a 1-0 mağlup oldukları maçın 52. dakikasında penaltı bekledi.

Tartışmalara neden olan pozisyon! Rizespor penaltı bekledi
Tartışmalara neden olan pozisyon! Rizespor penaltı bekledi
GİRİŞ 28.10.2023 21:31 GÜNCELLEME 29.10.2023 00:09
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların galibiyet golünü Sergio Oliveira kaydetti. 

Mücadelenin 52. dakikasında maç 0-0 berabere devam ederken tartışmalı bir pozisyon yaşandı. 

Rizesporlu Mithat rakip ceza sahasında Zaha ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Bu pozisyonda Çaykur Rizesporlu oyuncular penqaltı bekledi. 

Bir süre VAR'la görüşen hakem Kadir Sağlam oyunu devam ettirdi. 



Eski hakem ve spor yorumcuları Bülent Yıldırım, Bahattin Duran ve Deniz Çoban; Rizespor'un penaltı beklediği pozisyonu yorumladı. 

Bülent Yıldırım: Mithat kötüye kullanıyor

Bülent Yıldırım, "Mithat ceza sahasını görünce penaltı bekledi. Hakemin nadir doğru kararlarından bir tanesi. Fiziksel fark, Mithat kötüye kullanıyor. Penaltı yok. Burada fiziksel mücadele var, temas var ve sarı kart olmaz." dedi.

Bahattin Duran: Ayaktan da darbe yok

Bahattin Duran, "Zaha risk alarak sağ ve sol ellerini rakibine temas ettiriyor. Ama bu darbe ile oyuncu düşmez. Ayaktan da darbe yok. Pozisyon devam etmeli." şeklinde yorumladı. 

Deniz Çoban: Fizik kurallarına aykırı

Deniz Çoban ise "Mithat sanki 500-600 kilo omzuna yük bindirilmiş gibi çöküyor. Fizik kurallarına aykırı. Burada penaltı yok." ifadelerini kullandı. 



Erman Toroğlu: Ben faul vermem

Eski hakemlerden Erman Toroğlu, söz konusu pozisyon için "Ben faul vermem. Yayıncı kuruluşun gösterdiği pozisyonla, sonradan gördüğüm pozisyon farklı. Abdülkerim topa dokunuyor, ikili mücadele var. Topa vurmuş sonrası beni ilgilendirmez." dedi.



SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 117
  • Ertan 6 ay önce Şikayet Et
    Bu pozisyonda penaltı yok diyenler milletin aklıyla dalga geçiyorlar resmen militanlık yapıyorlar.Türk futbolu baştan aşağı temizlenmeli yayıncı kuruluşu dahil.Her hafta usulsüzlük her hafta adaletsizlik seyretmekten gına geldi.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Buna penaltı demeyen erman veya gs holiganıdır.
    Cevapla
  • Karakartal 6 ay önce Şikayet Et
    Yayıncı kuruluş şikayet ediyor.Para kazanamıyoruz diye.Gs TV olursan sana kimse para vermez.Gs nin menfaatine göre görüntü yayınlıyorsun.
    Cevapla
  • 10Medi10 6 ay önce Şikayet Et
    Aynı pozisyon Rize ceza alanında olsaydı alayınız penaltı derdi
    Cevapla
  • Veli 6 ay önce Şikayet Et
    Arkadan koşarak gelip eliyle indirmiş Zaha.Penaltı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle