Marius Sumudica: İkinci yarıda Başakşehir’i sahada göremedim

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, gerçekten çok şansız olduklarını söyleyerek, "İkinci yarıda Başakşehir’i sahada göremedim" dedi.

Marius Sumudica: İkinci yarıda Başakşehir’i sahada göremedim
Marius Sumudica: İkinci yarıda Başakşehir’i sahada göremedim
GİRİŞ 07.10.2023 23:03 GÜNCELLEME 07.10.2023 23:03

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Gaziantep FK, deplasmanda karşılaştığı Başakşehir’e 2-0’lık skorla mağlup oldu.

Müsabakanın ardından Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maç içerisinde çok şansız olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan Sumudica, "İkinci yarıda Başakşehir’i sahada göremedim. Maç çok zorlu oldu. 3. dakikada gelen golle birlikte geriye düştük. Daha sonrasında da kendi kalemize bir gol attık ve 2-0 gerideydik. İkinci yarı gerçekten iyi futbol oynadık. İyi şeyler yaptık fakat penaltıyı gole çevirseydik çok farklı olabilirdi. Benim takımım fiziksel olarak iyi durumdaydı. İkinci yarıda Başakşehir’in üzerinde iyi bir baskı oluşturduk. Golü atsaydık daha farklı olabilirdi. Ben daha başka ne yapabiliriz bilmiyorum. Maxim için şunu söyleyebilirim bu zamana kadar 18 penaltıyı gole çevirdi. Fakat bugün penaltıyı kaçırdı. Başakşehir, bugün şanslıydı. Bugün olmasa belki başka zaman olacaktı" ifadelerini kullandı.

"Bu takım daha iyi olacak ve bu sene Süper Lig’de kalacak"

Bu mağlubiyeti hak etmediklerini söyleyen Rumen çalıştırıcı, "Gaziantep tarafına da teşekkür ediyorum. Onlara da bir söz veriyoruz, bu takım daha iyi olacak ve bu sene Süper Lig’de kalacak. Hakemle ilgili konuşmayı sevmiyorum ama bende teknik direktörüm ve herkese saygı duyuyorum. Hakemler şu anda daha şanslılar, VAR’dan uyarı gelebiliyor. Gördüğüm kadarıyla ikinci penaltıyı da kazanabilirdik. Başakşehir’de yine bir oyuncu topu eliyle kontrol etti. Hakemler saniyelik karar veriyorlar. VAR’ın kararına katılmıyorum. Onların fırsatı vardı, pozisyona bakmak için. Şunu da söylemek istiyorum. Avrupa'daki maçların hepsini takip ediyorum. Oyunu durdurmuyorlar. Oyuncular zaman geçiriyor. Birçok kez oyun durdu ama maçın sonuna 2 dakika ekledi. Sormak istiyorum bunun sebebi nedir? Herkes stada geliyor maçı izlemeye, ben takımı hazırlıyorum, herkes bir uğraş veriyor. Herkes futbol izlemek istiyor. İnsanlara şans verin oynasınlar. Bize de şans verin oynayalım. VAR’a gittiğiniz zaman, 5 değişiklik yapıldığı zaman yine 5 dakika uzatma veriliyor. Haklı değilsem kabul ediyorum. 21 yıllık hocalık kariyerim var, anlayabiliyorum" şeklinde konuştu.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.