Oyuncular yeşile boyanmıştı! Gerçek ortaya çıktı

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda yanlış gübre kullanımı sonucu zeminde bozulmalar yaşandığı ve İstanbulspor - Galatasaray mücadelesi öncesinde stadyum zeminine UEFA standartlarına uygun makyaj yapıldığı öğrenildi.

Oyuncular yeşile boyanmıştı! Gerçek ortaya çıktı
Oyuncular yeşile boyanmıştı! Gerçek ortaya çıktı
GİRİŞ 28.09.2023 16:01 GÜNCELLEME 28.09.2023 16:38
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

     
Haber7 Spor Servisi

Trendyol Süper Lig'de İstanbulspor ile Galatasaray arasındaki karşılaşma İstanbulspor'un talebi üzerine Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı. 

Karşılaşma öncesinde sararan çimlerin yeşile boyanmasının ardından, kullanılan boya oyuncuların formalarına ve üzerlerine bulaştı. Futbolcular yeşil renge bürününce, bu durum spor programlarında ve sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Trendyol Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports, "Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yanan çimler, makyajlama çalışması nedeniyle gıda boyasıyla yeşile boyandı" şeklinde bir bilgi paylaştı.



TFF BAKIM FİRMASININ SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan polemiklerin ardından Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakımını yapan firmanın sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, Süper Lig'de İstanbulspor ile Galatasaray arasında oynanan 3. hafta erteleme müsabakası esnasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saha bakım konularında eksiklikler ve yetersizliklerin gözlendiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Bu olumsuzluklar nedeniyle ilgili firma ile yürütülen saha bakım sözleşmesinin 28 Eylül tarihi itibarıyla feshine karar verilmiştir."



YENİ AÇIKLAMA: "PROBLEMİN SEBEBİ KULLANILAN GÜBRE"

Haber7.com'un konuyla ilgili TFF'ye yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre; Sözleşmesi feshedilen bakım firmasının yaptığı yanlış gübre kullanımı Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zemininde bozulmalara neden oldu.

Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Fatih Karagümrük - Hatayspor maçında zeminde bozulmaların başladığı ve İstanbulspor - Galatasaray maçı öncesi zeminin bazı bölümlerinde boşluklar oluştuğu belirtildi.



"UYGULAMA UEFA STANDARTLARINA UYGUN"

İstanbulspor - Galatasaray karşılaşması öncesinde yapılan zemin çalışmalarının UEFA standartlarına uygun "organik dolgu" malzemeleriyle yapıldığı aktarılırken, kanserojen madde kullanıldığı şeklindeki söylemlerin doğru olmadığı belirtildi.

UEFA tarafından da finallere ev sahipliği yapan stadyumlardaki sararan çimler için makyaj yapıldığı, benzer bir uygulamanın 2009 yılında Ülker Stadyumu'nda oynanan UEFA Kupası finalinde de kullanıldığı aktarıldı.




"ZEMİN, FİLM ÇEKİMİ YÜZÜNDEN BOZULDU" İDDİALARI DOĞRU DEĞİL

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Ampute Futbol Milli Takımı’nın yıldızı Barış Telli’nin hayatını konu alan "Hayatla Barış" filminin çekimlerinin yapıldığı ve bu yüzden zeminde bozulmalar yaşandığıyla ilgili iddiaların ise gerçeği yansıtmadığı; zeminin yanlış gübre kullanımından ötürü çok daha önceden bozulmaya başladığı aktarıldı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 22
  • Düddürü Dünyalı 7 ay önce Şikayet Et
    Adam pardesü giymiș ne zaman çekilmiș bu flim ya. Türkiye Gece gündüz kavruluyor, resimdeki adam 40 derecede zatürüye alacaj gibi pardesü giyinmiș, hayret.
    Cevapla
  • luis alberto 7 ay önce Şikayet Et
    vatandaş çim bakımıyla bahçıvsnlığı karıştırma komik oluyor
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    2 bahçevana para vermek zorlarına gider. 1 fincan kahveye 5 bin verirler. Ve yabancı futbolcu diye ülkenin kaynaklarını dışarıya peşkeş çekerler. Federasyonda en büyük patronları. Reis yabancı futbolcu konusuna el atmalı
    Cevapla
  • Neegis 7 ay önce Şikayet Et
    Bu nasil bir bahane ? isinizi dogru yapin ki yalan soylemek zorunda kalmayin! Yaziklar olsun size aldiginiz paralar zehir zıkkım olsun
    Cevapla
  • cikkuş 7 ay önce Şikayet Et
    Bir arafa kılıçdaroğlu izmire gelip yeşil doğa etkinliği açılışı adı altında chp liler dağlarda çiçek açan otu bile kuruttukları için yeşile boyatmışlardı hiç unutmuyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle