CNN Türk'te spor haberlerini okuyan spiker, yaptığı gaf ile  Sivasspor'un tepkisini çekti.

2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı kutlayan spiker "Çifte mutluluk yaşadık. Hem Filenin Sultanları hem de futbolda yüzümüz güldü. Süper Kanarya 1-0, Kara Kartal 2-0'la maçların galibi oldu." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de Fenerbahçe, Ankaragücü'nü 1-0'la mağlup ederken Beşiktaş, Sivasspor'u 2-0 mağlup etti.

Spikerin, temsilcilerimizin Avrupa maçı olmamasına karşın "Çifte mutluluk" ifadesini kullanması ise sosyal medyada gündem oldu.

Konuyla ilgili Sivasspor'dan açıklama gecikmedi. Yiğidolar'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"CNN Türk kanalında, Sivasspor’umuzun ve ligimizin güzide kulüplerinden Ankaragücü’nün hafta sonu oynadıkları maçlarda aldıkları mağlubiyeti rakiplerinin bir zaferi ve ülkemizin mutluluğu gibi lanse edildiği hadsiz bir yayınla karşı karşıya kaldık.

Sivas’ın ve Ankara’nın coğrafi ve tarihsel konumdan bir haber, binlerce yıllık tarihlerini görmezlikten gelen, Anadolu’nun iki güzide takımını tıpkı yabancı bir takıma karşı alınmış galibiyet gibi anlatan program yapımcılarını ve sunucusunu bu taraflı ve yanlı söylemlerinden dolayı nefretle kınıyoruz.

Bu hadsiz “Mutluluktan” dolayı ilgili kanal ve programın sunucusundan başta Sivasspor ve Ankaragücü camiaları olmak üzere bütün Anadolu kulüplerinden derhal özür dilemelerini bekliyoruz."

 

Yorumlar 55 Yorum Var
  • Ahmet Dayı 06.09.2023 22:52
    Kadın futbol haberi sunarsa böyle olur.
  • angaralı 06.09.2023 15:27
    Yanlış yapmış falan filan hep anadolu takımlarına mı yapılacak bu yanlışlar. biraz adil olun yanlışa yanlış doğruya doğru deyin. bir galatasaray beşiktaş veya fenerbahçe maçlarından sonra kullansa bu ifadeleri yerin dibine sokardınız. yazık çok yazık çıkıp haberleri sunduğu gibi ben bir terbiyesizlik yaptım. Ankaragücü ve Sivasspor taraftarından özür dilemesi lazım.
  • beykozlu 05.09.2023 17:38
    galiba avrupa macı sanip oyle yorumlamis yoksa futbolla pek isi olan bi tip degil
  • Veli GÖĞEBAKAN 05.09.2023 17:18
    BIR hatadıgr, dil sürmesidir, atla deve değil, ne oldu yani. Bir hata de geç git
  • dadaş ibo 05.09.2023 16:46
    işinin öneminden habersiz bir spiker çık bunları oku demişler oda okumuş cahılliğine verin.....
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek